Bloglarımız
Terapistlerimizden öğrenmek istediğiniz terapiler ve detayları hakkında yazılan makalelerle bilginizi derinleştirin.
-
Bir Psikoterapi Tekniği Olarak Sanat Tarihi Terapisi
- 10/10/2023
- 103
- 0
Bir Psikoterapi Tekniği Olarak Sanat Tarihi Terapisi
Sanat tarihi terapisi; gösterilen sanat eserlerinin bireyler tarafından yorumlanması, bu yorumların psikoterapist tarafından değerlendirilmesi ve sanat tarihi disiplini açısından eserlerin analiz edilmesi şeklinde üç aşamadan oluşur. Terapinin ilk aşamasında, bireylere yaşamın farklı evrelerini ve çeşitli duygu durumları yansıttığı düşün -
Emdr Terapisi ile Anksiyete Bozukluğu Tedavisi
- 24/09/2023
- 90
- 0
Anksiyete Bozukluğu, kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyen yoğun kaygı ve endişe duygularını içeren bir psikiyatrik rahatsızlıktır. Bu bozukluğun tedavisi için birçok farklı terapi türü kullanılırken, göz hareketleriyle duyusal yeniden işleme (EMDR) terapisi, son yıllarda anksiyete bozukluğu tedavisinde popülerlik kazanmıştır.
-
Emdr Terapisi ile fobileri yenmek mümkün
- 24/09/2023
- 96
- 0
EMDR ile Fobileri Çalışmak: Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşlemeFobiler, bireylerin günlük yaşamlarını olumsuz etkileyen ve kişisel gelişimlerini kısıtlayan yaygın bir psikolojik sorundur. EMDR terapisi, bu tür anksiyete bozukluklarıyla başa çıkmak için etkili bir terapi seçeneği sunabilir. EMDR terapisi, fobiyi tetikleyen kök nedenleri ve olayları
Emdr Terapisi
- 24/09/2023
- 77
- 0
EMDR (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme Terapisi), travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) gibi duygusal travma sonuçlarını tedavi etmek için kullanılan bir terapi yöntemidir.
Gerçekten Çaresiz miyiz?
- 06/09/2023
- 99
- 0
Çaresiz olduğumuzu düşündüğümüz anları bir gözden geçirelim. Gerçekten çıkmazda mıyız?
Ruh Sağlığımızı Korumanın Yolları
- 12/06/2023
- 194
- 0
Dünyada şuan bile yüzlerce, binlerce kişi olumsuz yaşantılara, travmalara maruz kalıyor ve mutlaka bu yaşantılardan az ya da çok etkileniyorlar. Peki, neden hepsi psikolojik sağlıklarını kaybetmiyor? Hiç düşündünüz mü aynı olumsuz yaşantıyı deneyimleyen kişiler neden farklı tepkiler veriyorlar?
Kumar Oynama ve Bağımlılık Riski
- 21/05/2023
- 247
- 0
Kumar, belirli bir değer veya para karşılığında belirsiz bir sonuç elde etmek amacıyla yapılan bir oyun veya etkinliktir. Kumar genellikle şans faktörüne dayanır ve kazanma veya kaybetme sonucu rastgele belirlenir.Kumar bağımlılığı, beyin kimyasındaki değişiklikler, ödül sistemiyle ilgili problemler ve diğer psikolojik etmenlerle ilişkilendirilir.
Öz-Duyarlık: Kişinin Kendine Ebeveyn Olması
- 10/01/2023
- 391
- 0
Endişe gittikçe büyüyen ısrarcı bir kaygıya dönüştüğünde, özellikle hayata karşı baskın duygusal yanıtı kaygı olanlarda, bir tür dehşet duygusunu harekete geçirir. Bu dehşeti anlamamızı sağlayacak en iyi imge, yanından ayrılan ebeveyninin yokluğunu fark edip feryat figan ağlayan bebeğin yüzüdür.
Konuşan Bedenler ve Göçmenin Dilsizliği
- 05/01/2023
- 366
- 0
“Az qurbânê la dinê
Gula Besni’ye wa binê
Fîstanî x’ay çin çinê
Barmâlâ mâlê minê”1
Konuştuğumuz dil, yalnızca günlük işlerimizi yapmamız için gerekli iletişim olanağını sunmakla kalmaz, aynı zamanda bir kültürün aktarım aracıdır. İçinde yaşadığımız dil, düşüncelerimizi ve kimliğimizi şekillendiren önemli bir unsurdur.Covid-19 ve Psikolojik Sağlık
- 05/01/2023
- 318
- 0
Son zamanlarda bir çoğumuz Covid-19 salgını nedeniyle psikolojik sağlık sorunları da yaşıyoruz. Bazılarımız ilk günlerin korkusunu üzerinden atarken bazılarımız için yeni bir "zihinsel ve duygusal varoluş durumu" ve belki bir kısmımız hala bu kadar kaygı ve korku dolu değil.
Yalnızlık Duvarı
- 05/01/2023
- 435
- 0
O, giderek yaygınlaşan bir yaşantı olmasına karşın üzerine konuşmaktan utandığımız duygulardan biri: Yalnız Hissetmek!
Yalnızlık duygusu, yaşamınızın hangi döneminde, nasıl ve ne kadar süre ile deneyimlediğinize bağlı olarak hayatınızı etkiler. Yalnız hissettiğinizde neler yaparsınız? O duygunun içine mi gömülürsünüz, çıkışa doğru mu koşarsınız bu labirentte? Sizin için yalnızlık nasıldır
Covid-19 Zaman Perspektifimizi Nasıl Etkiliyor?
- 05/01/2023
- 252
- 0
Anlamak ve anlatmak için kelimelere ve kavramlara ihtiyaç duyarız. Anlatmak isteyip de bir türlü dillendiremediklerimizi bazen bir şiir, bir şarkı söyler bizim yerimize; biz de böylece anlatmanın bir yolunu bulmuş olmaktan ötürü rahat ederiz. Bazen de bilim bu boşluğu doldurur ve bize yeni sözcükler verir. Zimbardo’nun zaman perspektifi kavramı da hayatı yorumlamak için farklı bir pencere açıyor.
Başkalarının Acısına Bakmak/ Ruh Sağlığı Çalışanları İçin Öz bakım Önerileri
- 05/01/2023
- 311
- 0
“Benim gibi, insan göğsünde yaşayan yarı-evcilleştirilmiş şeytanların en kötüsünü uyandıran ve onlarla güreşmek isteyen biri, mücadeleden zarar görmeden geçmeyi bekleyemez.”
Sigmund Freud
Kumar Oynama Bozukluğu ve Eşlik Eden Psikolojik Sorunlar
- 01/01/2023
- 305
- 0
Kumar oynama bozukluğu, kişinin bireysel, ailevi veya mesleki işlevselliğinin bozacak şekilde kumar oynama davranışının kontrol edilememesi ile karakterize, kalıcı ve tekrar eden istenmeyen kumar davranışları olarak tanımlanmaktadır
Sağlıklı İlişki Nasıl Olmalıdır?
- 27/12/2022
- 273
- 0
Sağlıklı ilişki sağlıklı iletişimin uzlaşı noktasıdır. Sağlıklı iletişim ise açıklığın, direkt mesajların, dolaylanmayan beklenti ve isteklerin, ne kadar zor olursa olsun istekleri ifade edebilme cesaretinin ürünüdür.
Bitmemiş İşler...
- 12/12/2022
- 273
- 0
Kafada çalıp duran ve artık akla takıldığı için sinir bozucu hale gelmiş bir şarkı... Hep yapmak isteyip asla yapılmayan o iş... Yapılacaklar
listesindeki tik atılmamış olan her bir işin kafanda yer kapladığını ve bu yüzden günlük hayattan verim alamadığını biliyor muydun?
Bağımlılık nedir?
- 18/11/2022
- 350
- 0
Bağımlılık, kişinin bağımlı olduğu nesne veya davranış üstünde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlamasıdır. Alkol, sigara, kafein ,uyuşturucu madde, tütün, kumar, oyun, teknoloji, yemek, ilişki, alışveriş bağımlılığı bağımlılık türlerinden en bilinenleridir.
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ BAKIŞ AÇIMIZDA MI SAKLI?
- 24/10/2022
- 392
- 0
Hepimizin hayatında problemler oluyor ve bu problemlerin çözümü kimi zaman kolay, kimi zaman zor oluyor. Fakat hepimiz bu sorundan kurtulup bir çözüm bulma isteğinde oluyoruz. Peki bu sorunların çözümü için karşımızdaki kişinin davranışlarını değiştirmesini beklemek yerine, sorunlara nasıl baktığımıza odaklansak çözebilir miyiz?
Duygusal Yeme
- 10/10/2022
- 377
- 0
Duygusal yeme, kişinin yaşadığı olumsuz olay ve durum sonucunda üzüntü, öfke, hayal kırıklığı, umutsuzluk, utanç gibi duygularla yemek yiyerek başa çıkmaya çalışmasıdır.
ASLA ÖZÜR DİLENMEMESİ GEREKEN 7 DAVRANIŞ
- 30/09/2022
- 425
- 0
Özür dilemek insan ilişkilerinin ve iletişimin içindeki bir unsur.Çünkü hiçbirimiz kusursuz değiliz,tabiatımız gereği birçok hata yapıyoruz ve bunun sonucunda pişmanlık duyup özür diliyoruz.Elbette yaptığımız hatayı geri getirmiyor fakat karşı tarafa özür dileyerek pişmanlığımızı belirtmiş oluyoruz. Aslında bu iletişim şekli de ilişkilerin daha sağlam ve yapıcı ilerlemesini sağlıyor.
GENLİK DÖNEMİ VE BU DÖNEMDEKİ PROBLEMLER
- 10/09/2022
- 312
- 0
Ergenlik dönemi çocukluk ile yetişkinlik arasında kalmış bir süreçtir. Birey ne çocuktur ne yetişkindir. Aslında büyüyüp olgunlaşmaya başladığı dönem diyebiliriz. Bu sürecin uzunluğu kişilere göre değişiklik gösterebilir. 11-18 yaş aralığında olup bazen uzayıp bazen kısabilir.
Bu dönemde fiziksel duygusal sosyal çevre olarak uyum sağlamaya çalıştıkları belirli başlı konular vardır.
ÇİFT VE EVLİLİK TERAPİSİ NEDİR?
- 10/09/2022
- 285
- 0
Çift ve Evlilik terapisinde evli, nişanlı ya da sadece birliktelik içinde olan iki bireyin ortak sorunlar için başvurduğu terapi çeşididir. Genelde çiftlerin terapiye birlikte katılması beklenir.
Aile terapisinin, çift terapisinden ayrıldığı noktalar vardır. Evli olan çiftlerin yaşadığı problemlere çocukların problemleri ve diğer aile fertlerinin oluşturduğu problemler de eklenebil
HAYIR DEMENİN YOLLARI
- 10/09/2022
- 358
- 0
Hayır demek bir sorun değil fakat konforlu bir yaşam için öğrenilmesi gereken sihirli bir kelimedir. Bazı insanlar hayır diyemediklerinden dolayı başkalarını memnun etmek adına kendilerini sıkıntılı durumlara sürüklüyorlar ama yine de hayır demeyi bırakamıyorlar. Peki neden hayır demek bu kadar zor?
Işık, Sirkadiyen Ritim ve Bipolar Bozukluk Üzerine
- 28/08/2022
- 299
- 0
Duygu durum Bozuklukların ışık ile güçlü bağlantısına dair bir yazı. İyi okumalar
Senin Çantanda Ne Var?
- 28/08/2022
- 265
- 0
Bu kısa yazıda stresle başa çıkmaya dair ufak bilgiler vermek istedim. İyi okumalar.
Online Terapi Nedir? Avantajlı mıdır?
- 28/08/2022
- 341
- 0
Son zamanlarda alışveriş, iş toplantıları, hatta eğitim bile online ortama taşındı.Online terapi de yıllardır kullanılan bir terapi biçimi olmasına rağmen özellikle pandemi ile birlikte daha çok tercih edilen bir terapi yöntemine dönüştü diyebiliriz.Ancak pek çok insanın aklında hala soru işaretleri kalmaktadır.Bu yazıda kısaca online terapi'ninPSİKOLOJİK ESNEKLİk VE STRESLE BAŞA ÇIKMA
- 31/07/2022
- 546
- 0
Psikolojik esneklik ise bilinçli bir birey olarak şimdiki an ile tamamen etkileşim içinde olabilme ve kişisel değerlerini göz önünde bulundurarak bir davranışı sürdürme ya da değiştirebilme becerisi olarak tanımlanmaktadır.
MUCİZE YÖNTEM EMDR
- 11/06/2022
- 488
- 0
Göz hareketleriyle duyarsızlaşma ve yeniden işleme olan terapi yöntemi EMDR TERAPİSİ, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen Kısa Süreli Çözüm Odaklı bir terapi tekniğidir. EMDR çok katmanlı bir terapi yaklaşımıdır. Birçok terapi yaklaşımının unsurlarını içinde barındırır. Beynin kendi bilgi işleme merkezleri harekete geçirerek terapi hedeflerine hızla ulaşması sağlanır.
Panik Bozukluk nedir?
- 26/05/2022
- 479
- 0
Danışanlarımızda çok sık olarak panik atak bulgularına rastlıyoruz. Psikoeğitimin çok önemli olduğu bu bozuklukta bazı bilgiler paylaşmak istedim...
Neden Terapiye İhtiyaç Duyarız?
- 23/05/2022
- 1059
- 0
Hayat bazen bizi istemediğimiz kadar zorlar bazen de yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu düşünebiliriz. Olayların gidişatından ve bu olayların içindeki varlığımızdan rahatsız olabiliriz. Her ne kadar sevdiklerimiz, arkadaşlarımız ya da ailemiz her ihtiyaç duyduğumuzda yanımızda olsalar da, bazı durumlarda daha profesyonel bir yardıma ihtiyaç duyabiliriz.
Gevşeme Egzersizi
- 21/05/2022
- 404
- 0
Gevşeme çalışmalarının ilk basamağı nefesimizi kontrol altına almaktır.
En önemlisi nefes egzersizlerini arka arkaya tekrar etmeyin. Her nefes alışınızın arasına 5-6 kere de normal nefes alış verişinizi koymanız gerekir.Erkekler-Kadınlar Neden Aldatır?
- 17/05/2022
- 442
- 0
Evliliklerin/ilişkilerin dinamiği olan güven, haz, sevgi ve saygı çok büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı bir ilişkide cinsel ve duygusal bir paylaşım olmalıdır. Kimi zaman bu dinamikler sağlıklı bir şekilde sağlanmadığında partnerler arasında çok büyük problemler meydana gelebilmektedir. Böyle bir durumda kadın veya erkek kendini suçlamamalı, kendisini değersiz görüp sevilmediğini düşünmemeli
Anne-Babaların En Çok Yaptıkları On Hata
- 14/05/2022
- 554
- 0
Anne - babalar çocukları için çok iyi niyetler taşımasına rağmen, kimi zaman onların sağlıklı bir şekilde gelişmesine mâni olan hatalar yapılmaktadırlar. Sizde iyi bir anne - baba olabilirsiniz; hep birlikte on hatayı gözden geçirelim.
8 Yaygın Savunma Mekanizması
- 05/05/2022
- 948
- 0
Savunma mekanizmaları kaygı verici duygu ve düşünceler karşısında kişinin benlik saygısını koruyabilmek için bilinçli olmayarak kullandığı bilişsel stratejilerdir. Kendimizi tehdit altında hissettiğimizde savunma mekanizmaları o durumla daha iyi başa çıkmamızı sağlar. Bu yazıyı okuduğunuzda kullandığınız savunma mekanizmalarının farkına varmaya başlayabilirsiniz.
Olaylara yaklaşım şeklimiz neden önemli?
- 25/04/2022
- 404
- 0
Bir varoluşçu filozofun gözünden hayat karşısında duruşumuz
Çocuklara Savaşı Anlatmak
- 25/04/2022
- 361
- 0
Çocuklara savaşı anlatalım mı? Ne kadarını anlatalım? Nasıl anlatalım?
11 Yaygın Düşünce Hatası
- 19/04/2022
- 7587
- 0
Düşüncelerimiz nasıl hissettiğimizi ve nasıl davrandığımızı etkiler. Bilişsel çarpıtmalar ya da düşünce hataları işlevsel olmayan ve gerçeğe dayanmayan düşünce kalıplarıdır. Sonuç olarak, olaylara gerçekte olduğundan daha olumsuz bakmanıza neden olur. Bunların önüne geçebilmek için bilişsel çarpıtmalarınızı fark etmeyi öğrenebilirsiniz.
GÖÇ OLGUSU VE PSİKOPATOLOJİ
- 30/03/2022
- 657
- 0
Beyin göçü, iyi eğitim almış, nitelikli, yorumlayan, sorun çözen, üretken, üst düzey yeteneklere sahip iş gücünün kendini geliştirmek, araştırma yapmak veya çalışmak gayesiyle en üretken döneminde ülkesini terk edip hedeflediği ülkeye kalıcı olarak yerleşme durumunu “beyin göçü” olarak adlandırmışlardır. Özellikle son yıllarda beyin göçü her anlamda artış eğilimi göstermektedir.
DOĞUM SONRASI (POSTPARTUM) DEPRESYON GERÇEK MİDİR?
- 27/03/2022
- 510
- 0
Doğum sonrası depresyon , doğum yaptıktan sonra yeni annelerde gelişebilen, diğer adları ‘’Annelik Hüznü’’ ya da ‘’ Bebek Hüznü ‘’ olarak da bilinen bir çeşit ruhsal sıkıntıdır. Anksiyete, sürekli endişe hali, bebeğe ilgisizlik görülebilir. Doğuma bağlı olarak gelişen hızlı hormonal değişimlerden kaynaklanır.Özgüven Nedir?
- 24/03/2022
- 889
- 0
Özgüven en genel tanımıyla kişinin bireysel değeri hakkındaki kendi öznel değerlendirmesidir. Özgüven insanın kendi yapabileceği şeylere karşı duyduğu güvenin temelini oluşturur ve düşük, yüksek veya orta seviyede olabilir.
Online Terapi Nedir?
- 24/03/2022
- 623
- 0
Online veya diğer adıyla çevrimiçi terapi çeşitli sebeplerden yüz yüze terapi seanslarının gerçekleşemediği durumlarda terapist ve danışanın internet üzerinden gerçekleştirdiği görüşmelerdir. Online terapi, teknolojik açıdan gelişen çağımızda aktif olarak kullanılan terapi yöntemlerinden biridir/Mevsimsel Duygu Durum Bozukluğu
- 24/03/2022
- 421
- 0
Mevsimler insan doğası üzerinde fiziksel ve psikolojik olarak pek çok etkiye sahiptir. Bu etkiler mevsimler arası geçiş döneminde kişiler üzerinde olumsuz şekilde ortaya çıkabilir. Bunlarla başa çıkabilmek için öncelikle kişinin ne gibi olumsuzlar yaşadığını fark etmesi, daha sonra bu olumsuzlukların üzerine baş etme yolları geliştirmesi kişiye fayda sağlar.
Boşanma Kararı Çocuğa Nasıl Söylenmeli
- 24/03/2022
- 513
- 0
Aile yapısını anne baba ve varsa çocuk, çocuklar oluştururur. Aile yapısındaki herhangi bir değişiklik aile bireylerini etkiler. Farklı birçok sebepten oluşabilen aile ilişkilerindeki bozulma boşanma ile sonuçlanabilir ve boşanma süreci de aile yapısındaki önemli değişikliklerden biridir.
Evlilik ve Evlilik Uyumu
- 24/03/2022
- 438
- 0
Evlilik birbirinden farklı iki kişinin ilişki kurmasını, eşlerin karşılıklı olarak birbirini anlamasını ve birbirlerinin ihtiyaçlarına cevap vermesini içeren bir süreç olup temelinde eşler arasındaki uyuma dayanır.
Kaygı Bozukluğu
- 24/03/2022
- 571
- 0
Kaygı
Kaygı yaşamımızın birçok alanında karşımıza çıkan bir olgudur. İnsan doğası gereği bazı temel duygulara sahiptir; mutluluk, üzüntü, korku, şaşkınlık, öfke gibi. Tüm bunların yanı sıra kaygı, endişe de bu temel duygularımızdan birisidir. Duygulardaki aşırılığın kişiyi olumsuz etkilediği gibi aşırı kaygı da bireyi olumsuz etkileyebilir.
ÇOCUKLAR YALAN SÖYLER Mİ?
- 22/03/2022
- 480
- 0
ÇOCUĞUM ASLA YALAN SÖYLEMEZ
ÇOCUKLAR YALAN SÖYLER Mİ?
Cevabımız Evet :) Hoşumuza gitmese de çocuklarımız bazen yalan söyleyebilirler. Ama aslında bunu genellikle ‘’Yalan söylemiş olmak için yalan söylemek’’ ten çok, başka başka sebeplerle yaparlar.
En yaygın olanlar; bir hatayı örtbas etmek, ceza almaktan kaçınma ve başını belaya sokmamak için söylenen yalanlardır.
ÇOCUKLARDA PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK NEDİR? NİÇİN ÖNEMLİDİR?
- 16/03/2022
- 405
- 0
Çocuklarda psikolojik sağlamlık;
Olumsuzluklara karşı hazırlıklı olma, stres ve
travmatik durumlarla baş edebilme, zor koşullara uyum sağlama, deneyimlerden ders
alma ve bunlarla başa çıkabilme kapasitesidir.
Çocuklar doğdukları andan itibaren çeşitli hayal kırıklıkları, travmalar ve zorluklar yaşarlar. Ancak hayatta hiçbir hayal kırıklığı ve stresle karşılaşmazlarsa da gelişemezleCOVID-19 PANDEMİ SÜRECİNDE DUYGUSAL YEME VE YEME FARKINDALIĞI
- 03/03/2022
- 575
- 0
Duygusal yemek yeme, genellikle yüksek enerji ve karbonhidrat içerikli ‘rahatlatıcı besinler’in tüketimi ile karakterizedir.
KİŞİLERARASI İLİŞKİLERDE STRES YÖNETİMİ
- 24/02/2022
- 857
- 0
Kişilerarası iletişim sorunları strese yaçan etmenlerdendir.
Psikopatolojinin Gelişiminde Bireysel ve Ailesel Etkenler
- 24/02/2022
- 467
- 0
Aile içi ilişkilerin, çocukların psikopatolojileri ve sosyal-duygusal gelişimleri üzerinde önemli bir role sahip olduğu görülmektedir.
Deneyimsel Kaçınma
- 31/01/2022
- 563
- 0
“Tekne limanda daha güvenlidir; fakat teknenin yapılış amacı bu değildir.” Paulo Coelho
Eleştirel İç Ses
- 31/01/2022
- 678
- 0
Zihninizde dönüp dolaşan çoğunlukla sizi uyaran,frenleyen,kusurlu olduğunuzu,eksik yönleriniz olduğunu hatırlatan sanki sizin yararınızaymış gibi sizi yargılayan,suçlayan,eleştiren kafanızın içinde konuşan sese “eleştirel iç ses” deniyor.
Yeme Bozuklukları : Anoreksiya Nervosa, Bulimiya Nervoza
- 19/01/2022
- 501
- 0
Yeme Bozuklukları : Anoreksiya Nervosa, Bulimiya Nervoza
Çocukla Baba Arasında İletişim ve Babanın Disiplini
- 19/01/2022
- 496
- 0
Çocukla Baba Arasında İletişim ve Babanın Disiplini
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu
- 19/01/2022
- 613
- 0
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Tanısı
Çocukların Babalarıyla Bireysel Vakit Geçirmesinin Önemi
- 01/01/2022
- 1021
- 0
Çocukların Babalarıyla Bireysel Vakit Geçirmesinin Önemi
İlişkilerde Yapışkan Olmamanın Yolları
- 07/12/2021
- 936
- 0
Bağ kurmak, önemli bir ihtiyaçtır hatta sosyal bir canlı olan insan için yemek- içmek kadar hayati bir ihtiyaçtır. Fakat, kişinin davranışları ve partnerinden beklentileri ile ilişkileri dengesiz hale gelebilir. Yapışkan olmanın ne anlama geldiğini, nedenini ve partnerinizle sağlıklı bir ilişki kurmanızı sağlamak için nasıl kontrol altına alınacağına bir göz atacağız.
Sosyal Fobi nedir?
- 01/12/2021
- 580
- 0
Sosyal Fobi toplumda sıkça rastadığımız bir bozukluk. Aşağıda sosyal fobiye nasıl yaklaşılması gerektiğini açıklamaya çalıştım.
Koronavirüs ile Kaygılarımız
- 08/06/2021
- 868
- 0
Koronavirüs'ün hayatımızı ve ruh sağlığımızı nasıl etkilediğini anlamak ve pandemi sürecinde daha iyi olmak için neler yapabileceğimizi keşfetmek isterseniz sohbetimiz tam size göre.
ÇOCUKLARDA DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU(DEHB)
- 31/05/2021
- 790
- 0
Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna genel bir bakış
DUYGUSAL YEME BOZUKLUĞU VE YEME FARKINDALIĞI
- 15/05/2021
- 792
- 0
Kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının bireylerin davranışlarını, yaşam tarzlarını ve alışkanlıklarını değiştirmelerine neden olduğu görülmektedir.Pandemi neticesinde ortaya çıkan olumsuz duygularla başa çıkabilmek için birçok bireyin bir tür işlevsel olmayan başa çıkma yöntemi olan duygusal yeme davranışına yöneldiği dikkat çekmektedir
MUTSUZLUĞA MAHKUMİYET
- 17/04/2021
- 527
- 0
İçerisinde bulunduğumuz düzen de sanki her şey mutsuzluğa kodlanmış gibi.
Değişim için tek gerekli olan ise kendini tanıyabilmek...İLİŞKİLERDE YAŞANAN SORUNLAR VE MAHŞERİN DÖRT ATLISI-John Gottman
- 09/02/2021
- 1072
- 0
Kurumlarda ve ekiplerde çalışmaları olumsuz etkileyen negatif davranışları toksik davranış olarak isimlendiriyoruz. İlişkileri olumsuz etkileyen dört atlının nal seslerini suçlama, savunma, küçümseme ve duvar örmekle daha yakından duyarız.
Siber Zorbalığı Önleme Stratejileri: Bütüncül Bir Yaklaşım
- 23/12/2020
- 883
- 0
İnternetin, birçok avantajının bulunmasına rağmen, bilinçsiz kullanılması durumunda bireylerin sosyal ve psikolojik sağlığı üzerinde tehdit edici bir rol oynayarak bilgisayar ve internet bağımlılığı gibi problemlere neden olabildiği görülmektedir.
Gaslighting: İlişkinizde Duygusal Olarak Manipüle mi ediliyorsunuz?
- 08/12/2020
- 1327
- 0
Hikaye Selen ve Mert
UYKUYLA İLİȘKİLİ YEME BOZUKLUKLARI
- 25/11/2020
- 798
- 0
Düzenlenen çalışmalarda, yeme bozuklukları, uyku bozuklukları, depresyon, obezite, açlık, kronik diyet yapma, alkolizm, madde kötüye kullanımı, stres ve anksiyete uykuyla ilişkili yeme bozuklukları açısından risk unsurları olarak değerlendirilmektedir
PANDEMİ DÖNEMİNDE DİYABET YÖNETİMİ İÇİN STRESLE BAŞA ÇIKMA
- 18/10/2020
- 861
- 0
Diyabetli hastalarda anksiyete ve depresyon başta olmak üzere birçok stres semptomları ve sorunları diyabeti olmayan kişilere göre daha yaygın olarak görülmektedir. Diyabetli hastalarda duygusal tepkiler ve uyum güçlükleri en sık karşılaşılan sorunlardır.
Grounding Tekniği ile Gevşeme
- 19/09/2020
- 8542
- 0
Kendimizi stresli, kaygili veya gergin hissettiğimiz zamanlarda kullanabileceğimiz gevşeme egzersizlerinden biri olan grounding tekniği nedir, nasıl uygulanır?
Masterson Yaklaşımı nedir?
- 18/09/2020
- 3443
- 0
Masterson Yaklaşımı, karakter yapılarını ve kişilik bozukluklarını anlamak ve tedavi etmek için önemli!
FLÖRT ŞİDDETİ
- 01/09/2020
- 1140
- 0
Şiddet türlerinden biri olan flört şiddeti, flört ilişkisi içinde partnerlerden birinin diğerine bilinçli şekilde saldırgan tutum sergilemesi olarak tanımlanmaktadır.
BİPOLAR BOZUKLUK VE İSTİHDAM SORUNLARI
- 23/08/2020
- 1121
- 0
Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünyada yeti yitimine en çok yol açan 10 hastalıktan beşini ruhsal hastalıklar oluşturmaktadır. Bu hastalıklar sırasıyla Depresyon, Alkol kullanımı, Bipolar bozukluk, Şizofreni ve Obsesif Kompülsif Bozukluktur.
Korona Döneminde Kaygı
- 28/05/2020
- 1142
- 0
Ev karantinaları, okulların açılma tarihinin belirsizliği, çalışanların ücretsiz izne ayrılması, küçük işletmelerin geleceğinin belirsizliği, yakınlarımızın veya kendimizin virüse yakalanma endişesi.... Tüm bunlar gün geçtikçe dozu artan bir kaygıya neden olabilir.
Psikoterapi Nedir ve Ne Değildir?
- 19/05/2020
- 1318
- 0
Öncelikle içerisinde yaşadığımız, adına beden dediğimiz cismi bir varlığımız var ve yaşamı devam ettirmek, yaşamı sürdürmek bu cismin sağlığına ve bütünlüğüne çok bağlı. Ve hem sosyal hem ruhsal varlığımızın devamı, yaşamsal olarak var olmakla ilgili olduğu için varlığımızın en çok farkında olduğumuz, en çok özen gösterdiğimiz kısmı genellikle bu biyolojik, bedensel var olma halimiz oluyor.&a
İnsanı Anlatan Hikayesidir.
- 13/05/2020
- 996
- 0
Psikoterapi insanların anlttıklarından, hikayelerinden hakikatlerine ulaşmayı amaçlayan bir arkeolojik kazı gibidir. Bu kazıda, her figür, her nesne, her eylem ve her anı hikayeler olarak anlatılsa da hikayenin altında hakikati barındırır.
Kadınlarda Görülen Elektra Kompleksi Nedir ve Yaşamlarını Nasıl Etkiler?
- 09/05/2020
- 1140
- 0
Elektra Kompleksi Yaşamları Nasıl Etkiler?
Neden Hep Benzer Kişilikteki İnsanlarla Birliktelik Yaşıyor ve Sonunda Acı Çekiyorum?
- 09/05/2020
- 1188
- 0
Neden Sonunda Acı Çekiyorum?
İNTERNET BAĞIMLILIĞI
- 06/05/2020
- 1019
- 0
Araştırmalar internet bağımlılığının bir çok belirtisi olduğunu göstermiştir. Gün içerisinde kullanım sıklığı, çevrimiçi geçirilen süre miktarı ve internet kullanıma karşı ortaya çıkan olumsuz sonuçlar internet bağımlılığının temel göstergesidir.
Kendin Olabilmeyi Başaramamış Kişiler- Borderline Kişilik
- 03/05/2020
- 997
- 0
Hayatta bazen birisine o kadar çok gereksinim duyarsınız ki; bunun sevgiden çok nefretten kaynaklandığını bile bile yine de birçok şeye katlanırsınız.
DostoyevskiKoronavirüs'ün Tersyüz Ettiği Varoluşsal Kaygılar
- 02/05/2020
- 889
- 0
İnsanın kendisiyle baş başa kalması neden ve ne kadar zor ki baş başa kalmamak adına yapılabilecekleri sıralar dururuz?
Olduklarından Farklı Görünebilme Çabası İçinde Olanlar - Narsisistik Kişilik
- 01/05/2020
- 959
- 0
Birçok insan hayatının büyük bölümünü olduğundan farklı görünebilmek için heba eder.
Richard WilkinsPsikolojide Bağlanma Kuramı
- 26/04/2020
- 1614
- 0
Çocuklukta ve yetişkinlikte sergilenen yakın ilişki biçimlerini anlamaya yönelik araştırmalardan biri Bowlby tarafından geliştirilen bağlanma (attachment) kuramıdır. Bowlby, (1969)’e göre bağlanma davranışı başka bir bireye karşı yakınlık arama ve sürdürme olarak tanımlanmıştır.
Bilinçdışımızın Başlıca Özellikleri
- 26/04/2020
- 1630
- 0
Siz, bilinçdışını bilince dönüştürene kadar, o sizin hayatınızı yönetecek ve siz buna kader diyeceksiniz.
Carl Gustav JungKendimizi Özel ve Önemli Hissetmek
- 21/04/2020
- 1146
- 0
Seksenli yıllarda, henüz ilkokula başlamamış küçük bir çocukken, akşamları TRT 1’de Adile Naşit’in masallar anlattığı ‘Uykudan Önce’ adlı bir program vardı. ‘Yakari’ adlı çizgi filmiyle sonlanan ve seksenlerde çocuk olmuş kuşağın akşamı iple çektiği muhteşem bir programdı…
Şehrimize Gelen Yabancı (Covid 19)
- 18/04/2020
- 1045
- 0
Bütün muhteşem hikâyeler iki şekilde başlar: ya bir insan bir yolculuğa çıkar ya da şehre bir yabancı gelir.
TolstoyKifayetsiz Muhterislik
- 18/04/2020
- 9134
- 0
“Dünyanın asıl sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların daima kendilerinden emin olmalarıdır.”
Bertrand RussellDüşüncelerinize Dikkat Edin Kaderiniz Olur
- 18/04/2020
- 1049
- 0
Kafanın söylediklerini duymakla, kalbinden gelen mesajı dinlemek arasındaki farkı öğren. Kafanın konuşması toplumun bir ürünüdür, kalbin konuşması sonsuzluktan gelir.
Aborjin AtasözüBenimle Oynar Mısın?
- 18/04/2020
- 1085
- 0
Yaşlandığımız için oyun oynamayı bırakmayız, oyun oynamayı bıraktığımız için yaşlanırız. Oyun çocukların bilişsel gelişiminin önemli bir parçası olduğu gibi, yetişkinlerin stresle baş etme becerileri ile de ilişkilidir, çünkü oyun özgürce keşfetmek demektir. Evimizdeki veya içimizdeki çocuk bizi oyuna çağırıyor, hadi, salçalı ekmeklerimizi hazırlayıp yanlarına koşalım.
ANLA,ANLAT,ANLAŞ
- 16/04/2020
- 1387
- 0
İnsanlar hep anlaşılmamaktan, yanlış anlaşılmaktan yakınırlar. Bir çok insan kendisinin ya anlaşılmadığını, ya da yanlış anlaşıldığını ifade eder dururlar…
Koronavirüs ve Yaşamdaki Karşıtlık İlkesi
- 03/04/2020
- 979
- 0
“Karşıtlığın deneyimi olmadan bütünlüğün deneyimi yaşanamaz” Carl Gustav Jung
Baştan belirtmek isterim ki bu yazının amacı koronavirüs salgını nedeniyle karşı karşıya kaldığımız bu trajik tabloyu hafife almaktan ziyade bu durum nedeniyle yaşadıklarımızı tarihte yaşanmış benzer olaylar ve yaşamın temel yasaları perspektifinde gerçekçi bir bakış açısıyla ele alabilmek.EREKTİL DİSFONKSİYON (SERTLEŞME BOZUKLUĞU)
- 02/04/2020
- 842
- 0
Ereksiyon, penisin sertleşmesi ve dikleşmesi anlamına gelir. Sertleşme bozukluğu, herhangi bir cinsel etkinliğin öncesinde veya ilişki esnasında kişinin ereksiyonu muhafaza edemeyip, birleşmeyi başlatacak ya da sonlandıracak yeterli sertliği yakalayamaması ya da koruyamamasıdır. Erken boşalmadan sonra erkeklerin en çok yaşadığı problemdir. Erektil disfonksiyon halk arasında iktidarsızlık olarak bi
EREKTİL DİSFONKSİYON (SERTLEŞME BOZUKLUĞU)
- 02/04/2020
- 786
- 0
Ereksiyon, penisin sertleşmesi ve dikleşmesi anlamına gelir. Sertleşme bozukluğu, herhangi bir cinsel etkinliğin öncesinde veya ilişki esnasında kişinin ereksiyonu muhafaza edemeyip, birleşmeyi başlatacak ya da sonlandıracak yeterli sertliği yakalayamaması ya da koruyamamasıdır. Erken boşalmadan sonra erkeklerin en çok yaşadığı problemdir. Erektil disfonksiyon halk arasında iktidarsızlık olarak bi
ANORGAZMİ: NEDENLERİ VE ÇÖZÜMÜ
- 02/04/2020
- 925
- 0
Anorgazmi; kişinin hiç orgazm olamaması, çok geç orgazma ulaşması veya yeterli uyarana rağmen orgazma ulaşmanın çok güç olması anlamına gelmektedir. Bu kişiler cinsel olarak uyarılabilir ancak orgazma ulaşmakta zorluk çekerler veya orgazma hiç ulaşamazlar.Bu cinsel işlev bozukluğun görülme sıklığı kadınlarda daha fazladır. Hem erkeklerde hem de kadınlarda orgazm bozuklukları olabilir ve 
Corona Virüsü ve Stres Yönetimi
- 29/03/2020
- 1170
- 0
Tarih boyunca salgın hastalıklar insanlar için en büyük korkuların başında yer almıştır. Geçmişte toplu ölümlere neden olan bulaşıcı ve salgın hastalıkların büyük acıların yaşanmasına yol açtığı bilinmektedir. Virüs korkusu, insanların hayatının seyrini değiştiren unsurlardan bir tanesidir.
Dünyanın Geçirdiği Bu Zor Günlerde Ruh Sağlığımızı Nasıl Koruruz?
- 29/03/2020
- 1438
- 0
Hem ülke olarak hem de dünya olarak zor günlerden geçiyoruz. Dünyanın yaşadığı bu salgın hastalıkla psikolojik olarak nasıl mücadele ederiz? Bu günleri nasıl en sağlıklı bir şekilde atlatabiliriz biraz bunlardan bahsetmek istedim bu yazıda.
KORONA VİRÜSÜN BİZLERE VERMEK İSTEDİĞİ MESAJLARI DOĞRU OKUYABİLMEK!
- 26/03/2020
- 1082
- 0
“Salgınlar ve hastalıklar tesadüfen yaşanmazlar; yeni yönleri keşfetmemiz, başka bir yaşam yolunu deneyimlememiz için göstergeler olarak bizlere hizmet ederler.” Carl Gustav Jung
KORONA VİRÜSÜ VE PSİKOLOJİMİZ
- 20/03/2020
- 1240
- 0
Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü vücudunuza girip zarar vermedi belki ama yüksek ihtimalle psikolojinizi olumsuz etkiledi.
SEN DİLİ -BEN DİLİ!!
- 26/11/2019
- 1838
- 0
Ben dili, kişinin o anda karşılaştığı durum ya da davranış karşısında, kişisel tepkisini duygu ve düşüncelerle açıklayan bir ifade tarzıdır yani duygu ve düşüncelerin içtenlikle ifade edilmesidir.
STRESLE BAŞA ÇIKMA 3 (Devamı)
- 19/10/2019
- 1366
- 0
Stresle başa çıkmada 4. Ayak ‘ hobi, boş zaman, üretim ve yaratım’
Stresle başa çıkmada 5.ayak ‘ inanç, dayanışma, maneviyat ve alma-verme dengesi’
STRESLE BAŞA ÇIKMA 2 (Devamı)
- 19/10/2019
- 1361
- 0
Stresle başa çıkmada 2.ayak ‘duygusal ayak’
Stresle başa çıkmada 3.ayak ‘sosyal destek ve aile ‘
STRESLE BAŞA ÇIKMA
- 19/10/2019
- 1310
- 0
Stres; gerilim ve gerginlik gibi anlamlar ifade eder.
Stresle başa çıkmada 1.ayak ‘zihinsel ayak’
Ruminasyon nedir?Neye sebep olur?Ruminasyondan Kurtulmak için Ne Yapmalı?
- 19/10/2019
- 1794
- 0
Geçmişe fazla odaklanmaktan anı yaşayamamak ve şimdiyi kaçırmak.
Haset ve Kıskançlık
- 18/09/2019
- 1566
- 0
Haset ve kıskançlık, birbirinden önemli noktalarda ayrışan; fakat günlük hayatta sıkça birbiriyle karıştırılan karmaşık duygulardır.
Travma Sonrası Stres Bozukluğu
- 16/09/2019
- 1288
- 0
Bireyin fiziksel bütünlüğünü tehdit eden, dehşete düşüren, çaresiz bırakan, herkes için sıkıntı kaynağı olan, olağan ya da olağan dışı yaşantılara travma denmektedir.
Çocuğum Okula Başlıyor
- 02/09/2019
- 1404
- 0
Yeni bir eğitim öğretim yılı başlarken birçok anne babayı şimdiden bir telaş aldı. Özellikle çocuğu ilk kez okula başlayacak olanlar kendilerini nelerin beklediğini oldukça merak ediyorlar. Oryantasyon haftasında her okulun farklı farklı yolları benimsemesi olası, ancak ebeveyn olarak siz yine de bir ön hazırlık yapmaya ne dersiniz?
DAĞDAN DAĞA DUMANLA BAĞIRMAK
- 31/07/2019
- 1329
- 0
Bir Kızılderili atasözü şöyle der: ''İki insan yan yana tartışıyorken bağırıyorsa, yan yana olan bedenleridir ruhları değil; onlar ruhlarına seslerini duyurabilmek için bağırıyorlardır.'' Kızılderili atasözü deyince yüzlerce yıl önce söylenmiş doğruluğu tartışılmaz sözler geliyor benim aklıma. Anlaşılan o ki konuşurken bağırma hastalığı yüzyıllardır 
Evliliğe giden yolda ilişkiler
- 27/07/2019
- 1229
- 2
Bir hocam “aşk bir görme kusurudur, kim böyle bir görme kusurunun düzelmesini ister ki?” der.
Çocuğa Mükemmeliyetçi Yaklaşım
- 25/07/2019
- 1297
- 0
İnsan doğası nedeniyle toplumsal bir varlıktır, ebeveyn-çocuk, arkadaş, öğretmen-öğrenci gibi ilişkiler ağı içinde doğar, yaşar ve ölür. Hayatın her alanında olumlu yada olumsuz yansımaları olan kişilik, çocukluk ve gençlik döneminde çevredeki insanlar tarafindan şekillendirilmektedir.
Aile Toplantısı Nasıl Yapılır?
- 25/07/2019
- 1899
- 0
Çocuk psikiyatristi olarak evlerde haftalık aile toplantıları yapılmasının çocukların ve ailenin yararına olacağını düşünüyorum. Özellikle; çocuklarıyla iletişim sorunu yaşayan ve sorumluluk kazandırmada güçlük yaşayan ailelere ısrarla tavsiye ediyorum.
Çocuk ve Gençlerde Online Terapi Mümkün mü?
- 24/07/2019
- 2133
- 0
Online psikoterapi; psikolojik danışmanlık, konsültasyon ve tedavi hizmetlerinin ruh sağlığı uzmanı tarafından internet ve telefon yoluyla sesli ve görüntülü olarak danışana ulaştırılmasıdır. Online terapi hem ruh sağlığı çalışanları hem de çocuk ve aile için birçok açıdan yararlı, kolaylık sağlayan bir uygulamadır.
ÖLÜM PSİKOLOJİSİ, ÖLÜME BAKIŞ AÇILARI VE ÖLMEK ÜZERE OLAN BİRİSİNE NASIL YAKLAŞILMALI?
- 22/07/2019
- 1795
- 0
Son altı ay ömrünüz kaldığını öğrenseydiniz, hayatı şu an yaşadığınız gibi mi yaşardınız? Bu soruyu gençler gezerdim, yaşlılar ise içsel huzurumu sağlamanın yolunu arardım cevabını vermiş. Sizce bunun sebebi ne olabilir?
ERGENLERDE SİGARA KULLANIMI: 'BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ!'
- 20/07/2019
- 1601
- 1
Ergenlik dönemi; her ne şekilde olursa olsun insan hayatındaki sancılı süreçlerden önde gelenidir. Bu dönemde kişi bir gruba, kökene, hobiye, sorumluluklara, ilgilere ait olma ihtiyacını tatmin etmek; değişen bedenindeki fiziksel, cinsel ve duygusal değişimlere uyum sağlamak zorunda kalır. Bu stresörler ergeni yanlış seçim yapmaya itebilir.
BAĞLANMA ŞEKLİMİZ BİR KADER Mİ?
- 02/07/2019
- 1152
- 0
Bebeklik döneminde anne ile kurduğumuz bağlanma şeklimiz gelecek ilişkilerimizi etkiliyor mu?
GECE YEME SENDROMU
- 23/06/2019
- 1356
- 0
Gece yeme sendromunu (GYS); ilk olarak 1955’te Stunkard, tedaviye dirençli obezitesi olan hastalarda, sabahları anoreksi, akșam hiperfaji ve insomnia ile karakterize olan bir bozukluk olarak tanımlamıştır.
İlk çocuk ilişkinizi nasıl etkileyecek?
- 08/06/2019
- 1258
- 0
Bir bebek ailenin maskotu ve sevgilisi olmak dışında ilişkinize bir çok sorumluluk getirecektir. Kaldırabilecek misiniz?
EŞ SEÇİMİ
- 14/05/2019
- 1198
- 0
Eş seçimi insan yaşantısındaki en önemli kararlardan biridir. Kişinin geri kalan yaşamı, vereceği bu kararla birçok yönden olumlu veya olumsuz yönde değişecektir. Evlilik ilişkisi insanın yaşam süresinin yarıdan fazlasını kapsayan bir süreçtir.
Online Terapi/ Skype Oturumları
- 14/05/2019
- 1471
- 0
Yoğun bir yaşam tarzı yaşarken terapiye katılmak ister misiniz?
Evlilik Danışmanlığı
- 14/05/2019
- 1313
- 0
Yüzyıllardır toplumun temel yapı taşlarından olan evlilik kurumu her toplumda olduğu gibi toplumumuzda da önemini ve değerini korumaktadır.
Aşkın ve sevginin ömrünü ne belirler?
- 14/05/2019
- 1441
- 0
Bildiğimiz gibi, onlarca yıldır mutlu bir şekilde evli kalan çiftler bulunmaktadır. Peki bunu nasıl yapıyorlar?
Psikoterapi Nedir ve Psikoterapist Kimdir?
- 14/05/2019
- 1639
- 0
Psikoterapi, bir psikiyatrist ya da psikolog ile konuşarak sorunları tedavi etmek için kullanılan genel bir terimdir. Psikoterapi, hayatınızı kontrol altına almayı ve zorlu durumlara sağlıklı başa çıkma becerileri ile nasıl cevap vereceğinizi öğrenmenize yardımcı olur.
EVLİLİK VE ALDATMA
- 13/05/2019
- 1299
- 0
Evlilik kurumuna duyulan ihtiyaç konusunda yapılan çalışmalar incelendiğinde, bireylerin evlenme nedenleri arasında insanların genelinin evli olması, ekonomik etkenler, yalnızlıktan kurtulma, cinsel doyumun meşru şekilde sağlanması, statü ve bağımsızlık kazanmak ve sahiplenme duygusu gibi faktörler olduğu görülmektedir.
Üç adımda sıkıntılı ilişkiyi tanımak
- 13/05/2019
- 1271
- 0
Evliliğimiz de bazen çıkmazlar vardır ancak her tartışma problem değildir. Asıl problem üç adımda anlaşılır.
Gerçek İle Yüzleşememe
- 29/04/2019
- 1578
- 0
Hayatımızda yaşadığımız birçok problemin sebebi, gerçeği görmememizdir. Oysa her problemde bu soruyu sorsak "GERÇEK NEDİR ?" kaygılardan kurtulacağız. Gerçeği görmüyoruz ya da görmek istemiyoruz. Bunu da zihnimizin yaşadığımız olayı çarpıtmasıyla sağlıyoruz.
Bilmek Sorumluluk Gerektirir
- 29/03/2019
- 1848
- 0
Bilmek, insana her durumda fayda vermez. Bilmek aynı zamanda sorumluluk ve yük getirir.
Günlük hayatta rızamızla, bazen de mecbur hissederek birilerini dinleriz, bilmenin ve ortak olmanın ne gibi sonuçlar doğuracağını pek hesaba katmadan.KUŞAKLAR ARASI TRAVMA
- 20/03/2019
- 2089
- 0
Gerçek bir ölüm ya da ölüm tehdidinin yaşandığı, ağır yaralanmanın veya bedensel bütünlüğe yönelik bir tehdidin meydana geldiği ve kişinin kendisinin yaşadığı veya şahit olduğu olaylar travmatik yaşantılar olarak adlandırılır.
DEPRESYON NEDİR, NASIL TEŞHİS EDİLİR?
- 19/03/2019
- 1469
- 0
Ayy çok fena depresyona girdim. Böyle konuşup beni depresyona sokma. Şunun haline bak depresyonda gibi.. Bu ve bunun gibi bir sürü cümleler uzar gider.. Anlık üzüntü ya da kızgınlık hallerinin tanımlanmasında da depresyon kelimesini sıklıkla kullanmaktayız..
ÇAĞIMIZIN SORUNU OLARAK SİBER BAĞIMLILIKLAR VE SİBER SUÇLAR!
- 04/03/2019
- 1640
- 0
İnternet, bireylerin her türlü bilgiye kolaylıkla ulaşmasını sağlayan ve mesafe tanımaksızın diğer bireylerle hızlı şekilde iletişime geçmelerini olanaklı kılan bir iletişim ve bilgi paylaşım aracı haline gelmiştir.
Çözüm Odaklı Terapi Yöntemi
- 17/02/2019
- 1943
- 0
Ne karşılaştığımız olayları ne de insanları değiştirebiliriz. Ancak verdiğimiz tepkileri kontrol edebilir ve kendimizi değiştirebiliriz. Dünyamızı değiştirip şekillendirecek olan bakış açımız, düşünce şeklimiz yani biziz. Psikolojik bağışıklığımız ne kadar güçlü olursa, dış etkenlere karşı da o ölçüde hazırlıklı ve dayanıklı oluruz.
Nedir bu OKB?
- 10/02/2019
- 1502
- 0
Bu yazımızda obsesif kompulsif bozukluğu tanıyoruz. Bilinmeyenlerini de konuşuyor olacağız.
TERAPİSTİM GERÇEKTEN UZMAN MI? KİMDEN YARDIM ALMALIYIM?
- 05/02/2019
- 2199
- 0
Lütfen hastalığınıza yönelik yaptığınız araştırmalarda ve uzman terapist arayışlarında şu önemli noktalara dikkat ediniz.
TRAVMA SONRASI BÜYÜME
- 04/02/2019
- 2305
- 0
TSB’nin olduğu kişilerin özeliklerinin bilinmesi, travma mağdurlarının bu süreçten güçlenerek çıkmalarına destek olunması açısından önemlidir. Ayrıca, psikolojik travma ile ilgili alan yazında travma sonrası stres belirtileri ve TSB kavramlarının çok az sayıda araştırmada bir arada ele alındığı görülmektedir. Bu derleme, TSB kavramını açıklamak amacıyla hazırlanmıştır.
Boşanma Öncesi Dönem ve Boşanma Süreci
- 27/01/2019
- 1838
- 1
Boşanma, evlilik birliği ile bir araya gelmiş çiftlerin artık beraberliklerinin sona ermesi durumudur.Nasıl ki evlilik bir durum ise boşanma da bir durumdur.Çiftler bir araya geldiklerinde artık birbirlerine karşı olumlu duygular besleyemedikleri ve/veya mutsuz, huzursuz, keyifsiz, sıkıntılı hissettikleri noktada ilişkilerinde bir problem olduğundan söz edilebilir.
DEPRESYON NEDİR?
- 26/01/2019
- 1770
- 0
Depresyonun toplumda oldukça yaygın rastlanılan bir bozukluk olduğu bilinmekte ve tanımlanmasının Hipokrat dönemine kadar uzandığı görülmektedir. Depresyonun en temel belirtileri arasında daha önceden isteyerek ve severek yaptığı günlük etkinliklere karşı isteksizlik ve yaşamdan zevk alamama durumu yer almaktadır. Bunların yanı sıra, zaman içerisinde kişide kederli ve üzgün bir duygu durumu i
Psikolog kimdir?, Psikiyatrist kime denir?Nasıl psikoterapist olunur?
- 21/01/2019
- 2420
- 0
Psikoloji, psikiyatri ve psikoterapi Latincede ruh anlamına gelen " Psyche " sözcüğünden türetilmiştir.Psikoloji "Psyche=ruh" ve "Logies=bilgi, bilim" kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşmuştur.
BAĞLANMA STİLLERİMİZ VE PARTNER SEÇİMLERİMİZ
- 19/01/2019
- 1976
- 0
Yakın ilişki ya da aşk, bazen kişisel bir ilişki, bazen kişisel ilişkilerin özel bir ögesi, bazen de bir insanın diğerine duyduğu belli bir duyguyu belirtmek için kullanılmaktadır. Aşk konusu son yıllarda psikolojinin çalışma alanı içinde yer alan temalardan biri olmuştur. Aşkın tanımı kültürden kültüre, kişiden kişiye farklılık göstermektedir.
Hafizanızı nasıl güçlendirirsiniz?
- 18/01/2019
- 1563
- 0
Eğer sık sık unutkanlık yaşamaya başladıysanız belki de bir şeyler yapmanızın vakti gelmiştir. Buyrun yazımıza :)
Çocuk Resimlerinin Analizi
- 17/01/2019
- 1672
- 0
Çocuklarınız resimleriyle size aslında ne anlatıyor? Çizdikleri resimlerle onların iç dünyalarını izleyebileceğinizi biliyor musunuz?
Nedir bu takıntı?
- 16/01/2019
- 1784
- 0
OKB yani Obsesif Kompulsif Bozukluk, kaygı bozuklukları kategorisinde yer alır ve bir çok çeşidi vardır. Çeşitlere geçmeden önce kısaca, obsesyon ve kompulsiyon ne demek onu tanımlayalım.
Üç adımda sıkıntılı ilişkiyi tanımak
- 15/01/2019
- 1814
- 0
Özellikle ilişki başlangıç dönemleri rüya gibidir. Karşılıklı sözler vermeler, keyifli sohbetler, saatlerce konuşsanız da konuların bitmemesi daha neler neler. Peki bir süre sonra ilişkiniz değişirse, kötü bir ilişkide olduğunuzu nasıl anlarsınız?
Evliliğinizi Canlandırın
- 09/01/2019
- 1575
- 0
Yıllar içinde, ilişki psikologları olarak bazı evliliklerin neden yürümediğini anlamaya çalıştık. Bu yazı da etkili tuyolarla ilişkinizi renklendirmeyi amaçladım.
TERAPİ ÖYKÜLERİ 1- DEPREM
- 27/12/2018
- 1423
- 0
Merhaba dedi psikolog bayan. Nasıl olduğumu sordu.
Hiç tanımadığım bilmediğim bir memlekette nasıl olabilirdim ki. Garip duygular içindeydim..NE ZAMAN PSİKOLOJİK HASTA SAYILIRIM?
- 07/12/2018
- 1592
- 1
İnişli çıkışlı ruh hallerini herkes bilir. İnsanlar bu ruh hallerinin üstesinden kendi başlarına da gelebilirler.Çoğu insan ruhsal dengesini çevresindeki bireylerle paylaşım yaparak sağlamaya çalışır. Fakat bazen güven duyulan kişilerle yapılan görüşmeler yeterli olmaz.
PSİKOTERAPİ YARDIMI ALMALI MIYIM?
- 06/12/2018
- 2457
- 0
Bende bir sorun var ama anlayamıyorum. Terapiste gidersem çevremdeki insanlar delirdiğimi düşünebilirler. Fuzuli masraf ne gerek var. Kendi kendime aşmam lazım. Olumlu düşünürsek olacak... Bu ve bunun gibi sayısız düşünceler günde sayısız insanın aklını kurcalıyor. Peki psikoterapi nedir? Kim tarafından verilir? Etkileri nelerdir?Aile Danışmanlığı Üzerine…
- 02/12/2018
- 1907
- 0
Bireysel terapiler ve aile danışmanlığı üzerine her ne kadar aynı eğitimleri alsak da "her yiğidin bir yoğurt yiyişi” olduğu gibi uygulamada her uzmanın farklı ve diğerlerinden ayrışan bir tarza sahip olduğunu düşünüyor ve gözlemliyorum. Ben burada, verdiğim aile danışmanlığı hizmetinden biraz bahsetmek istiyorum…
PANİK ATAK TEDAVİ EDİLEBİLİR!
- 30/11/2018
- 1448
- 0
Panik Ataklar misafiriniz olsun, yaşam arkadaşınız değil! Sevgili panik bozukluk hastası şuanda bu yazıyı okuduğun için çok şanslısın. Ve yalnız olmadığını da eklemek isterim. Çünkü dünyada her on kişiden biri bu rahatsızlıktan muzdarip. Öncelikle senden bu hastalıkla mücadele etmemeni söylemek istiyorum.
TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞU
- 28/11/2018
- 2818
- 0
Olayları unutabiliriz.. Yeri, zamanı, verdiğimiz tepkiyi. Ancak o olayın biz de yarattığı duyguyu asla unutmayız. Bu nedenle olay olmamış gibi davranan, unutmaya çalışanlarda hastalığın iyileşmesi daha fazla gecikirken, sorunlar için yardım arayan, sorunlarını başkalarıyla paylaşan, hakkını arayan kişiler daha çabuk iyileşiyor.OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK KILAVUZU- TAKINTILARIN TUTSAĞI OLMUŞ HAYATLAR
- 24/11/2018
- 1918
- 0
Işığı kapatıp kapatmadığınızı defalarca kontrol ediyor musunuz? Bir türlü mikroplardan arınmadığını düşündüğünüz için saatlerce temizlik yapıyor musunuz? Bir sayıya takılıp kalıyor ve o sayıya ulaşana kadar içinizden saymanız gerektiğini düşünüyor musunuz? Başkasına zarar vereceğim düşüncesi ile çeşitli güvenlik önlemleri alıyor musunuz?
Evlilik zor zanaat
- 24/11/2018
- 1510
- 0
Ufak dokunuşlar büyük farklara vesile olabilir, bu videomda 4 öneriyle ilişkinizi daha keyifli bir hale nasıl getirebileceğinizi konuşuyoruz.
Acı veren anı ve travmalardan EMDR ile kurtulabilirsiniz
- 23/11/2018
- 2819
- 0
Travma nedir? Gerçek bir ölüm ya da ölüm tehdidi,
Ağır bir yaralanma,
Kendisinin ya da Başkasının,
Fiziksel-Ruhsal bütünlüğüne bir tehdit olayını,
Yaşaması ya da tanık olması durumu,
Duygusal anlamda üstesinden gelmekte zorlanılan olaylar, durumlar.
DEPRESYON TEDAVİSİ İHMALE GELMEZ!
- 22/11/2018
- 1811
- 0
Çağımızın en büyük psikolojik rahatsızlıklarından Depresyon bireyin yaşam enerjisini emen bir parazit gibidir. Tedavi edilmediğinde kişinin kendisini, şimdiyi ve geleceği puslu gözlüklerin arkasından görmesine yorumlamasına yol açar. Hadi depresyonu tanıyalım.
KORKU VE KAYGILARINLA YÜZLEŞ VE ÖZGÜRLEŞ
- 18/11/2018
- 1764
- 0
Başlık çok havalı olsa da başarması o kadar da kolay olmayan bir durum bunu biliyorum. Ama emin ol ki sevgili danışan kaygıların aslında senin korktuğunun binde biri kadar bile tehlikeli değil . Sen kaygından ziyade kaygılanmaktan korkuyorsun. Kaygının gelme düşüncesinden kaçıyorsun. Oysa hayat zaten pamuk şekeri tadında değil. Herkes kaygılanıyor, mutsuz oluyor, korkuyor. Bunlar insani duygular.
Bilişsel Terapi
- 12/11/2018
- 2604
- 1
Her terapi ekolü psikolojik iyilik halimizi belirleyen belirli noktalara odaklanmıştır.
Bilişsel terapide bu odak noktası ‘DÜŞÜNCELERİMİZDİR’. Yani ‘normal’ kalmamızı sağlayan ya da psikolojik olarak iyilik halimizi belirleyen temel şey düşüncelerdir.Wisc-4 Zeka Testi Nedir?
- 05/11/2018
- 2101
- 1
Ülkemizde yaygın olarak kullanılan Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği, 6-16 yaş aralığındaki çocukların bilişsel ve zihinsel becerilerinin değerlendirilmesinde kullanılan klinik bir ölçme ve değerlendirme aracıdır.
Özgüven Eksikliği ?
- 02/11/2018
- 2324
- 0
Bu başlığa neden ‘?’ koydum?
Çünkü ‘özgüven eksikliği’ sanki bir tanıymış gibi çok sık kullanılıyor. Fakat biraz havada ve muğlak bir kavram. Tanımı net olmadığı gibi, nasıl ölçüleceği ve nasıl düzeltileceği de net değil.Depresyonda mıyım, değil miyim?
- 02/11/2018
- 3674
- 0
Depresyon genellikle kişinin hayatının anlamsızlaştığını hissettiği, umudunun tükendiğini, kendini değersiz hissettiği ve çaresizlik duygusunu yoğun olarak yaşadığı bir duygudurum bozukluğudur.
Kişilik Bozuklukları 3
- 20/10/2018
- 1973
- 0
Kişilik Bozuklukları 3 A kümesi, B kümesi, C kümesinden oluşur.
Kişilik Bozuklukları 2
- 18/10/2018
- 1446
- 0
Kişilik Bozuklukları 2 A kümesi, B kümesi, C kümesinden oluşur.
Bağlanma ve Kişilik Üzerindeki Etkileri
- 17/10/2018
- 1483
- 0
Şu andaki mevcut kişiliğinizin oluşmasında hangi faktörlerin rol oynadığını hiç düşündünüz mü? Atalarınızdan size kalıtım yoluyla aktarılan genetik özellikleriniz mi, çocukluk dönemlerinde maruz kaldığınız olaylar mı, ailenizin sizi yetiştirme tarzı mı, büyüdüğünüz çevre ortamı mı, ait olduğunuz kültürünüz mü, aldığınız eğitim mi ya da sizden bağımsız olarak gelişen ancak sizi doğrudan etkileyen b
Psikoterapi Nedir, Ne Değildir ve Nasıl Fayda Sağlar?
- 17/10/2018
- 1794
- 0
Yapılan bilimsel çalışmalarla son yıllarda dünya’da ve Türkiye’de psikoterapinin ruh sağlığı üzerinde iyileştirici etkisi kabul görmekte ve psikoterapiyi yaygınlaştırma çalışmalarına ağırlık verilmektedir; ancak ülkemizde ve dünyada psikoterapi sürecinin nasıl işlediği, bu süreçten nasıl fayda sağlanıldığı ve ne gibi teknikler kullanıldığı konusunda bazı soru işaretleri mevcuttur. Bu yazının amacı
Kişilik Bozuklukları
- 15/10/2018
- 2168
- 0
Kişilik Bozuklukları A kümesi, B kümesi, C kümesinden oluşur.
Kişilik Nedir
- 12/10/2018
- 2790
- 0
Kişilik bir insanı başkalarından ayıran duygu, düşünce, algılama ve davranış gibi özelliklerinin toplamıdır.
BOŞANMA, BOŞANMA TERAPİSİ VE ADAPTASYONU
- 05/10/2018
- 1710
- 0
Evlilik kararı alan hiçbir çift boşanma ihtimalini düşünmezler. Evliliklerinin sonsuza dek süreceğine inanırlar fakat bazen durum böyle olmayabilir. Kurulan evlilikler boşanmayla sonuçlanabilir. Boşanma, kişilerde ve varsa çocuklarda travma etkisi yaratır. Boşanma terapisi ise bu süreçte kişilerin kendilerine, birbirlerine ve varsa çocuklarına zarar vermeden en sağlıklı biçimde boşanmalarına
Panik Atak ve Online Terapi
- 03/10/2018
- 2795
- 1
Panik atak ve kaygı bozukluğu yaşayan kişi sayısı gün geçtikçe artıyor. Peki panik atak tedavisinde online terapi etkili bir yöntem midir? Online terapinin panik atak tedavisinde ne gibi avantajları vardır? Yazımızda bunları ele aldık.
Cinsel Mitler
- 20/09/2018
- 2231
- 0
Çoğu zaman belirli konularda çok da gerçekliğe dayanmayan bilgilere sahip olabiliyoruz. Kulaktan dolma, arkadaş ortamlarında duyup inandığımız ve öylece kabullendiğimiz bilgiler... Bu bilgiler hayatımızı büyük bir ölçüde etkileyebiliyor. Farkında olmadan bizleri yönlendirebiliyor. Cinsellik konusunda da oldukça fazla mite sahibiz. Kısaca,sahip olunan cinsel mitlerden bahsedeceğim.
Çocuğum Okula Başlıyor !
- 09/09/2018
- 2432
- 0
Çocukların okula başlaması her anne babayı gururlandırmakla birlikte endişe duygusunu da beraberinde getirir. Okula başlama yaşı kaç olmalı, hangi okula gitmeli, okula servisle mi gitmeli, biz mi götürmeliyiz, okula alışabilecek mi, okulu sevecek mi, arkadaşları ile anlaşabilecek mi vb bir çok soru ebeveynlerin zihnini meşgul etmektedir.
Çocukluk Döneminde Saldırganlık
- 28/08/2018
- 1415
- 0
Saldırganlık, genellikle yanlış tutum ve olumsuz öğrenmeler sonucu ortaya çıkmaktadır. Hem aileyi hem de çocuğu oldukça zor durumda bırakan bu durumun çözümüne katkıda bulunmak için bu yazımda sizlere, özellikle çocukluk döneminde sıkça rastladığımız "saldırganlık"tan bahsedeceğim.
Çocukluk Çağında Yalan
- 27/08/2018
- 1744
- 0
Yalanın beyazı siyahı, büyüğü küçüğü olmadığı kanaatindeyim. Ancak çocukların söyledikleri yalanlarda dikkat etmemiz gereken çok önemli noktalar bulunmaktadır. Hem çocuğu daha iyi anlamak hem de destek alınması gereken noktaların farkına varmak için bu konuda bir yazı kaleme almak istedim.
Çocuklarda Görülen Uyum Ve Davranış Bozuklukları
- 19/08/2018
- 2154
- 0
Bebeklikten yetişkinliğe geçiş sürecinde çocuklar birçok gelişim basamağından çıkmaktadırlar. Kimi basamaklar görece daha zor kimisi daha kolay, kimi daha yorucu kimi daha sakin, kimisi daha uzun süreli kimisi daha kısa… Çocuklar da bu süreçte doğal olarak kaygılı hissedebilmekte ve stres yaşayabilmektedir. Önemli olan ise çocuğun bu durumla nasıl baş ettiğidir.
Anne Baba Tutumları
- 12/08/2018
- 5103
- 0
Her ebeveyn çocuğuna nasıl yaklaşacağı konusunda az ya da çok endişe duyar, bu çok normal bir süreçtir. Aslında tek bir doğru yol da yoktur. Bugünün çocuğunun yarının yetişkini olacağı bilinci ile çocuk yetiştirmek oldukça ciddi bir sorumluluktur. Çok okumalı, araştırmalı, dinlemeli ve kendi aile yapımıza uyanları cepte tutup kendimize özel yol haritası çıkartmak gerekmektedir.
Uyku Bozuklukları
- 24/07/2018
- 1641
- 0
İnsanlarda 100'e yakın uyku hastalığı mevcuttur. Uyku hastalıkları ciddi önem verilmesi gereken hastalıklar olup, insanların yaşam kalitesinin azalmasına ve sağlık sorunları yaşamasına neden olmaktadır. Bu yazımızda size belli başlı uyku bozukluklarından bahsediyor olacağız.
PsikoTerapi nedir?
- 24/07/2018
- 2091
- 0
Terapi Latince iyileştirmek, tedavi etmek anlamına gelir. Psikoterapi ise psikolojik/ruhsal tedavi anlamına gelmektedir. Ülkemizde ise 'terapi' denince daha çok 'psikoterapi' kastedilmektedir. Psikoterapi psikiyatrik ve psikolojik bozukluk ya da sorunların ilaçsız tedavi edilmesi sürecidir.
Bağlanma Nedir? Türleri Nelerdir?
- 23/07/2018
- 3061
- 0
Aileye yeni bir üyenin katılacak olması genellikle herkesi fazlasıyla heyecanlandırır. Özellikle ebeveynler olarak henüz doğmamış olan çocuğumuz için her şeyin en güzelini isteriz ve daha ilk öğrendiğimiz andan itibaren çeşitli endişeler zihnimize düşer. Fiziksel durumu, psikolojik hali, sosyal çevresi vb. olmak üzere bir çok şey daha evimize gelmeden düşünülmeye başlanır.
Harekete Geçememek, Motivasyon Eksikliği
- 08/07/2018
- 2185
- 0
Daha sağlıklı bir beden, daha enerjik bir gün, daha üretken bir yaşam... Kim istemez ki? Birçok insan yeni yıla girerken ya da her haftanın başında diyete başlamak, birkaç beden incelmek, spora başlamak, forma girmek, sigarayı bırakmak, erken yatıp güne enerjik başlamak, yarım bıraktığı işleri tamamlamak gibi hedefler koyar kendine.Hangi depresyon daha ''Major Depresyon''dur?
- 04/07/2018
- 1763
- 0
Genel kulanımda kısaca 'depresyon' dediğimiz şey psikiyatri literatüründe aslında 'major depresyon' olarak geçer. Yani iki tanım da aynı durumu ifade eder ve bütün depresyonlar major depresyondur.
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)
- 03/07/2018
- 2090
- 2
Maalesef günümüzde çoğu kişi gerek kendi çocuğuna gerekse tanıdığı (hatta bazen bir kere görmüş olduğu) bir çocuğa bu tanıyı koymaktan çekinmiyor. En ufak hareketliliği karşısında çocuk “hiperaktif” etiketi ile karşı karşıya kalıyor. Bu yanlış algıyı düzeltmek ve bu konu ile ilgili gerçekten zorluk yaşan bireylere yardımcı olması adına sizlere DEHB hakkında bir yazı paylaşmak istedim.
Anksiyete nedir
- 26/06/2018
- 1889
- 0
Bu yazımda sizlere anksiyete nedir, belirtileri nelerdir, görülme sıklığı nedir, nasıl tedavi edilir gibi sorular hakkında bilgi vereceğim.
Cinsel Terapi Nedir
- 19/06/2018
- 1878
- 0
Cinsel sorunların temeline baktığımızda yaşanan sorunların çoğuna maalesef bu konudaki yetersiz bilginin ve doğru bilinen yanlışların sebep olduğu görülmektedir. Düşünülenin aksine eğitim ve psikoterapist tarafından verilen basit ödevler ile yaşanan bir çok sorun kolaylıkla aşılabilmektedir
Erken Boşalma
- 14/06/2018
- 2068
- 0
Erken boşalma erkeğin cinsel ilişkiye başlamadan ya da başladıktan 'kısa bir süre' sonra boşalması durumudur. 'Kısa bir süre' biraz belirsiz bir ifade gibi ve kişiden kişiye de değişebilir. Bu süre için cinsel birleşmeden sonraki ilk 1-3 dakikada boşalma sınır olarak kabul edilmekte.
Gebelik Döneminde Psikiyatrik Hastalıklar ve Tedavi Seçenekleri
- 12/06/2018
- 1877
- 0
Gebelik döneminde farklı farklı psikiyatrik sorunlarla karşılaşılabilmektedir. Bu konuyla ilgili aklımıza gelenleri soru-cevap şeklinde sizlerle de paylaşmak istedik.
Psikiyatride Fitoterapi (Bitkisel Tedaviler)
- 12/06/2018
- 2609
- 0
Fitoterapi (bitkisel tedavi), tıbbi etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış bitkilerle yapılan tedavi anlamına gelmektedir. Hastalıkların, tedavi edici değere sahip taze veya kurutulmuş bitki kısımları ya da bunlardan elde edilen ekstraksiyon (özüt) ürünleri kullanılarak üretilen çay, şurup ve ya kapsüllerle tedavi edilmesi “fitoterapi” olarak tanımlanmaktadır.
Depresyon ile ilgili doğru bilinen yanlışlar
- 12/06/2018
- 1859
- 0
Hepimizin depresyon konusuyla ilgili çevresinden duyduğu birçok şey bulunmaktadır. Fakat bunların hangileri doğru hangileri yanlış, aslında depresyon nedir ve depresyon ne değildir.
Sizler için depresyon ile ilgili doğru bilinen yanlışları toparlayıp bu yazımızda paylaşmak istedik.Vajinismus nedir ve nasıl tedavi edilir
- 12/06/2018
- 1811
- 0
Vajinismus nedir, Vajinismus Nasıl tedavi edilir, Vajinismus ne sıklıkta görülür, Vajinismus Nedenleri nelerdir, kişi ya da ilişki bu durumdan nasıl etkilenir, Vajinismusun tedaviyle düzelme olasılığı ne kadardır, terapi ne kadar sürer, Kadın doğum uzmanına mı gitmelliyim... gibi sorularımıza bu yazımızda cevap bulabilirsiniz.
Kanser Hastalarının Yaşadığı Psikolojik Süreçler
- 11/06/2018
- 1850
- 1
Kanser hastalığı gerçekten hem yaşayan kişi için hem de çevresi için zor bir süreç ve insanlar bu süreçlerde ciddi psikolojik sorunlarla karşı karşıya kalmakta. Bu yazımızda da sizler kanser hastalarının ve çevresinin yaşamış olduğu psikolojik sıkıntılar ve bunların nasıl üstesinden gelebilecekleri konusunda bilgiler veriyor olacağız.
Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB)
- 09/06/2018
- 7008
- 0
Toplumda görülme sıklığı, toplumdaki stresörlerin sıklığı ile paraleldir. Her yaşta görülebilirse de daha çok genç erişkinlerin hastalığıdır.
Her üç kişiden biri hayatlarının belli bir evresinde, travmatik bir olaya maruz kalır. TSSB bunlardan % 10-15’ini etkilemektedir. TSSB’nin yaşam boyu görülme yayınlığı toplum içinde %1-3 olarak bildirilmektedir.Obsesif Kompulsif Bozukluk (Takıntı Hastalığı) Nedir?
- 08/06/2018
- 7203
- 0
Obsesif Kompülsif Bozukluk halk arasında "Takıntı hastalığı","Titizlik hastalığı" ya da "Vesvese" gibi isimlerle tamımlanan Obsesif kompulsif bozukluk, psikiyatri literatüründe bozukluğun son derece sık olduğunu ortaya koyulmuştur.
Sosyal Fobi Nedir
- 08/06/2018
- 6664
- 0
Özel sosyal durumlarda yaşanan kaygı hemen herkeste gözlenebilir. Sosyal anksiyete bozukluğu (Sosyal Fobi) ya da diğer adı ile sosyal fobi başkalarınca eleştirileceği, onların yanında rezil olacağı ya da utanç duyacağı durumlara düşeceği endişesiyle sosyal ortamlara girmekten çekinme, kişilerarası iletişim kurma konusunda korku ve kaygı duymadır. İnsanların çoğu bir topluluk önünde konuşmaları ger
Depresyon Nedir
- 08/06/2018
- 5835
- 1
Majör depresif bozukluk, Majör depresyon, veya Klinik depresyon, kişinin sosyal işlevlerini ve günlük yaşama dair etkinliklerini rahatsız edecek, bozacak dereceye ulaşmış üzüntü, melankoli veya keder durumudur.
Aile Terapisi
- 03/06/2018
- 2502
- 11
Toplumun en küçük birimine aile denmektedir. Aslında hayalini kurduğumuz toplumsal düzenin temelini her birimiz kendi evlerimizde atıyoruz. Dolayısıyla sağlıklı bir toplum için önce aileye ve bireylere özen göstermek gerekmektedir.
Panik Atak Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?
- 27/05/2018
- 9050
- 2
Panik atak aniden ortaya çıkan şiddetli bir korku, endişe ve kötü bir şeyler olacağı beklentisi ile başlayan, bedensel birçok belirtinin eşlik ettiği ve kısa sürede en yüksek düzeyine ulaşan bir anksiyete nöbetidir.
Evlilik Terapisi
- 22/05/2018
- 4480
- 30
Evliliği aslında dans etmeye benzetebiliriz. Kadın ve erkeğin adımları farklı olsa da bütününe baktığımızda uyumlu. Hareketlerde kimi zaman özgür olunsa da aslında kendi içinde bir takım kuralları bulunmakta ve son olarak ortaya güzel bir koreografi çıkması için de her zaman özen ve emek gerektirmekte.
Online Terapi Nedir
- 26/03/2018
- 122808
- 3
Online Terapi (Telepsikiyatri), insanların psikiyatrik hastalıklarla ilgili bilgi almak, danışmak, terapi görüşmeleri yapmak ve tedavilerinin düzenlenmesi için terapistlerle görüşebilme yöntemlerinden birisidir.
En Çok Okunanlar
100%
Memnuniyet Garantisi
Terapinin başarıyla tamamlayana kadar Türkçe Terapi ödemeleriniz bizimle güvende.
Etiketler
- sanat tarihi terapisi
- #anksiyete #anksiyetebozukluğu #yetersizlik #yetersizlikhissi #kayıp #endişe #korku #öfke #travmaterapisi #kelebeketkisi #travmaveanı #emdr #emdrterapisi #emdrtherapist #psikoterapist #kaygıbozukluğu
- #fobi #travma #travmaterapisi #kedikorkusu #köpekkorkusu #asansörkorkusu #böcekkorkusu #anksiyete #anksiyetebozukluğu #kaygı #kaygıbozukluğu #endişe #yetersizlik #yetersizlikhissi
- #travma #travmaterapisi #emdrtherapist #emdrterapi #psikoterapi #psikoterapist #kaygı #kaygıbozukluğu #endişe #anksiyete #panikatak
- çaresizlik
- Bireysel Terapi
- umutsuzluk
- ölüm
- sorumluluk almak
- varoluşçu terapi
- yas
- seçim yapmak
- depresyon
- mutluluk
- ruh sağlığı
- sorunlukumaroynama
- bağımlılıktedavisi
- kumar
- bahisbağımlılığı
- bağımlılık
- Psikolojik Dayanıklık
- Anksiyete
- Meditasyon
- psikoloji
- Öz Duyarlık
- kaygı
- Öz bakım
- obsesyon
- Bedensel ağrılar ve psikoloji
- Kendine Yardım
- yurtdışında yaşam
- göçmen
- Psikolojik Sağlık
- panik atak
- stres
- Göç ve Uyum
- kişisel gelişim
- covid 19
- psikolojik sağlığımı nasıl koruyabilirim?
- korona
- ruhsal bakım
- self-care
- turkce terapi
- Duygu Düzenleme
- Online Terapi
- YALNIZLIK
- zimbardo
- Zaman Perspektifi
- Süpervizyon
- terapi
- Travma
- tükenmişlik sendromu
- farkındalik
- İkincil travma
- Burnout
- #kumaroynamabozukluğu
- #patolojikkumar
- #kumarbağımlılığı
- #bağımlılıkönleme
- #bağımlılık
- #kumar
- Çiftterapisi
- Sağlıklıilişkiler
- ilişkiler
- emdr
- ŞİDDET
- Psikolojik Danışmanlık
- geçmiş
- zeigarnik
- yarım kalmışlık
- tamamlanmamış
- zeigarnik etkisi
- bitmemiş
- blog
- Bitmemiş işler
- yazı
- alkol bağımlılığı
- yeme bağımlılığı
- kumar bağımlılığı
- #bakışaçısı
- #sorunlarlabasaçıkma
- #problemler
- Özgüven
- ozsaygi
- bilişseldavranışçıterapi
- yeme bozukluğu
- psikolog
- özdeğer
- duygusalyeme
- duygusalboşluk
- Duygu
- #kişiselgelişim
- #farkındalık
- #kendinitanıma
- #özürdilemek
- #ergenlildönemi
- #ergenlikproblemleri
- #çift
- #ailedanışmanlığı
- #çiftterapisi
- #hayır
- #hayırdemeninyolları
- duygu durum bozuklukları
- BİPOLAR BOZUKLUK
- online psikolog online terapi
- ,stresle başa çıkma
- ,
- ,psikoloji
- ,online psikolog
- , online psikoterapi
- ,bilgisayardan terapi
- ,çevrimiçi terapi
- ,türkçe terapi
- ,psikolog
- stresle başa çıkma
- psikolojik esneklik
- problem çözme
- bilişsel esneklik
- panik
- panik bozukluk
- mutsuzluk
- gevşeme egzersizi
- bdt
- kaygı bozukluğu
- apa
- nefes
- erkek kadın
- erkek
- sosyal medya
- Özgüven Eksikliği
- ALDATMA
- kadın
- Ebeveyn Danışmanlığı
- ebeveyn
- ebeveyn anne baba çocuk
- baba
- anne
- çocuk
- savunma mekanizmaları
- Bilişsel davranışçı terapi
- çocukta korku
- okul fobisi
- okul korkusu
- çocukta kaygı
- ,anne
- Kavga
- boşanmak
- aile
- parçalanmış aile
- seçimler
- azim
- bireysel
- yaşantı
- Varoluşçuluk
- Çocuklara savaşı anlatmak; çocuk ve savaş
- Bilişsel Çarpıtmalar
- düşünce hataları
- psikopatoloji
- stres yönetimi
- öz güven
- göç
- kadın psikolojisi
- # annelik
- doğum psikolojisi
- doğum sonrası depresyon
- anne ve çocuk
- annelik psikolojisi
- #aile
- özgüven sorunu
- online bireysel terapi
- çevrimiçi terapi
- Online Danışmanlık
- online psikoterapi
- mevsimsel duygudurum bozukluğu
- duygudurum bozukluğu
- boşanma
- ilişki yönetimi
- eşler arası iletişim
- evlilik
- evlilik uyumu
- Kaygı Bozuklukları
- anksiyete bozuklukları
- #çocuk gelişimi
- dürtüsel yeme
- duygusal yeme
- kişilerarası iletişim
- iletişim
- deneyimselkaçınma
- #depresyon #anksiyete #travma #kaygıbozukluğu #takıntılar #sosyalfobi #sosyalkaygı #tssb #ptsd #ilişkisorunları
- yemebozukluğu
- öfkekontolü
- öfkeyönetimi
- öfke
- Çocuk Gelişimi
- bebekgelişimi
- kaygıbozukluğu
- bireyselterapi
- öfkekontrolü
- erteleme
- çocukgelişimi
- okulauyum
- çocukyetiştirme
- aile terapisi
- çocukveölüm
- yas terapisi
- çocukların hastalıklara karşı tepkisi
- çocuk ölümü anlar mı
- yaşına göre çocuğa ölümü nasıl anlatmalıyım
- ölümcül hastalık
- savunmamekanizmaları
- Bilişsel Terapi
- disleksi
- öğrenme bozukluğu
- çocukbabailetişimi
- babaotoritesininçocuğaetkisi
- cocukterapisi
- kekelemek
- çocukluktakanser
- kanserveterapi
- kanser
- onkoloji
- bilinçaltı
- bilişselterapi
- Dikkateksikliği
- Hiperaktivite
- hamilelik
- annelik
- Mevsimsel Depresyon
- BABALIK
- terk edilme korkusu
- Borderline
- yapışkanlık
- çekingenlik
- Sosyal anksiyete
- SOSYALFOBİ
- utangaçlık
- his
- Davranış
- insan
- Düşünce
- motivasyon
- major depresyon
- belirsizlik
- endişe
- belirsizliğe tahammülsüzlük
- DEHB
- Dikkat eksikliği ve hiperaktivite
- bağlanma stilleri
- romantik ilişkiler
- aşk
- sınavlar
- kariyer danışmanlığı
- Hayat
- bireysel danışmanlık
- meslek seçimi
- sigarabağımlılığı
- sigara
- psikiyatri
- Psikoterapi
- bipolar
- öfori
- mani
- bipolarbozukluk
- etkili iletişim
- ilişki
- kadın
- erkek
- sevgi
- öğrenmegüçlüğü
- öğrenme
- ergen
- motivasyon
- bahardepresyonu
- salgın
- pandemi
- corona
- Takıntı
- çocukruhsağlığı
- OKB
- coronafobi
- iletişim sorunu
- evlilik terapisi
- ilişki sorunları
- klinikpsikolog
- ilişki terapisti
- aile içi iletişim
- Evlilik öncesi
- uzmanpsikolog
- AİLE DANIŞMANI
- romantik ilişki
- ilişkide sorunları çözme
- ilişki danışmanı
- ilişki çatışmaları
- aile danışmanlığı
- onlineterapist
- istanbulterapist
- onlinepsikolog
- çitf terapisi
- teknoloji bağımlılığı
- internet bağımlılığı
- turkceterapi
- bilgisayar bağımlılığı
- patolojik internet kullanımı
- siber bağımlılık
- siber suç
- siber mağduriyet
- oyun bağımlılığı
- siber zorbalık
- duygular
- manipülasyon
- FLÖRT ŞİDDETİ
- inkâr
- psikanalitik psikoterapi
- gaslighting
- algı yönetimi
- onlineterapi
- duygusal istismar
- Yalan
- narsist
- düşünceyi yeniden yapılandırma
- olumsuz genellemeler
- işlevsiz tutumlar
- yeme bozuklukları
- gece yeme bozukluğu
- diyabet
- beslenme
- coronafobia
- Mindfulness
- Gevşeme
- Stresle Basetme
- Gevşeme Egzersizi
- Stress Yonetimi
- Psikoeğitim
- ayrılık
- ilişkisel
- karakter
- psikanalitik
- kişilik
- masterson
- güvenlik
- şizoid
- saygı
- çocukluk çağı travması
- İLİŞKİ DANIŞMANLIĞI
- BENLİK SAYGISI
- RUHSAL ENGEL
- Anksiteye
- Karantina
- Korona Fobi
- Kaygı ile Başetme
- onlinedanışmanlık
- koronavirüs
- terapi ne değildir?
- terapi nedir?
- varlık
- TERAPİST
- yüzleşme
- şimdi ve burada
- seans
- gerçek
- hikaye
- değerlilik
- edebiyat
- kendilik
- insana dair
- kabul
- oidipius kompleksi
- elektra kompleksi
- narsisistik
- SOSYALLEŞME
- onlinedestek
- benlik algısı
- Ölüm Kaygısı
- Anlamsızlık
- Anlam
- Varoluşsal Kaygı
- Yalıtım
- Sosyal
- Varoluş
- Olasılık
- Kayıp
- Boşluk Hissi
- narsisizm
- bağlanma kuramı
- şizoid kişilik
- KORKU
- Bağlanma
- Es
- SAPLANTI
- Online Terapist
- carl gustav jung
- Obsesif Kompülsif Bozukluk
- Sigmund Freud
- bilinçdışı
- eterapi
- telepsikoloji
- esağlık
- telesağlık
- internet temelli terapi
- Yakari
- Alfred Adler
- Heinz Kohut
- Adile Naşit
- Carl Sagan
- uykudan Önce
- Kürk Mantolu Madonna
- Irvin Yalom
- internet tabanlı terapi
- telasağlık
- covid19
- destek
- online psikolog.
- Çocuklarımızı Kıyaslamak
- başarısız çocuklar
- kifayetsiz muhterislik
- psikolojikdestek
- Dunning kruger
- muhteris
- Dunning-Kruger Sendromu
- Oyun
- Eve uyum
- Oyunun Önemi
- Stresle baş etme
- Online Psikolog
- Ebeveyn terapisi
- çift terapisi
- onlinepsikoterapi
- bulaşıcıhastalıklar
- koronafobi
- ümitakçakaya
- online
- panikatak
- salgınhastalıklar
- #erektildisfonksiyon #sertleşmebozukluğu #cinselsağlık
- #anorgazmi #orgazm #cinselyaşam #cinselsağlık
- stresyonetimi
- covid-19
- turkcedanışmanlık
- psikolojik destek
- PSİKOLOJİK DANIŞMAN
- salgın hastalıklar
- bulaşıcı hastalıklar
- virüs
- online pskilog
- EMDR Terapisi
- psikolojik sağlamlık
- Korona virüsü
- Korona ve psikolojimiz
- online travma terapisi
- online destek
- kriz
- gergin
- bedensel ayak
- gerilim
- stresle bas etme
- inanç
- maneviyat
- alma-verme dengesi
- dayanışma
- gerginlik
- turkce danismanlik
- zihinsel ayak
- geçmişi düşünmek
- ruminasyon
- ilişkilerde kıskançlık
- haset
- kıskançlık
- TSSB
- Travma Sonrası Stres Bozukluğu
- örselenme sonrası stres bozukluğu
- ebeveyndanışmanlığı
- cocuğumokulabaşlıyor
- okuladönüş
- Aileterapisi
- okulkorkusu
- okulfobisi
- şükür
- kanaat
- Aglet
- kendi agletinde yaşamak
- güven
- engellenmişlik
- güven eksikliği
- huzur
- kerem
- kerem karagöz
- kızılderili
- online danışma
- fikri sosyopat
- kişilik gelişimi
- ali korkmaz
- çocuk psikiyatristi
- cocuk psikolojisi
- mükemmeliyetçilik
- cocuk terapisi
- Çocukla İletişim
- aile toplantısı
- geride kalanlar
- ölüme farklı bakış açıları
- ölmek
- ölüm psikolojisi
- ölmek üzere olan birine nasıl yaklaşılmalı
- ölüm korkusu
- ergenlere ölümü anlatmak
- çocuklara ölümü anlatmak
- ölüm fobisi
- alkol
- kendini ifade etme
- sigara bağımlılığı
- risk
- ergenlik
- ergenlerde sigara kullanımı
- kendini kanıtlama
- Güvenli Bağlanma
- kaygılı ve kaçınan bağlanma
- bağlanma bir kader mi
- korkulu ve saplantılı bağlanma
- gece yeme sendromu
- Vesvese
- çocuk sahibi olmak
- çocuk ruh sağlığı
- bebekli aile olmak
- ALDATILMA
- sadakatsizlik
- aldatılmak
- psikoljik danışman
- Es seçimi
- türkiye terapi
- skype terapi
- evlilik danışmanlığı
- nişanlılık
- söz
- aşkın ömrü
- sevg
- dostluk
- psikoterapist
- Uyumsuzluk
- gerçekler
- gerçekten kaçınma
- yük
- herkes aynı hayatta
- paylaşmak
- sorumluluk
- bilmek
- bilmek sorumluluk gerektirir
- dinlemek
- uzman psikolog hilal
- kuşaklararası travma
- Travma sonrası
- Şahnur Karaşahin, online psikolog, online terapi, Mersin, Adana,
- depresyon teşhisi
- depresyonda mıyım?
- DEPRESYON TEDAVİSİ
- Depresyonu yenmek
- siber suçlar
- sanal ortam
- İnternet
- sanal dünya
- bağımlılıklar
- internet güvenliği
- internet kullanımı
- Düşünceyi yapılandırma
- Duyguyu yapılandırma
- Çözüm odaklı bakış
- Beden dilini yapılandırma
- Dili yapılandırma
- Çözüm Odaklı Terapi Yöntemi
- çözüm üretme yeteneği
- etkili çözüm bulma becerisi
- kompulsiyon
- UZMAN
- stres belirtileri
- psikolojik travma
- Travmatik
- travma sonrası bozukluk
- tsb
- travma sonrası büyüme
- travma magduru
- sıkıntılı hissetme
- hzursuz mutsuz evlilikler
- başanma öncesi dönem
- iletişim zorluğu
- #boşanma #aileterapisi #boşanmasüreci #saglıklıboşanma
- ilişkide çatisma
- yabancılaşma
- boşanma süreci
- evlilik birliği
- sağlıklı boşanma
- #aileveçiftterapisi
- isteksizlik
- bilissel
- yaşamdan zevk alamama
- bozukluk
- klinik psikoloji
- deneysel psikoloji
- psikiyatrist
- sosyal psikoloji
- #psikolog #psikiyatrist #psikoterapist #psikoloji #ruhsağlığı
- bilgi
- partner
- çiftler
- PARTNER SEÇİMİ
- unutkanlık
- konsantrasyon
- Online danışmanlık
- uyku
- gelişim
- Hafıza
- sosyallik
- resimveoyun
- çocukpsikolojisi
- çocuklar
- çocuğutanıma
- çocukresimanalizi
- çocukresimleri
- oyunterapisi
- adanapsikolog
- çocukeğitimi
- mersinpsikolog
- tedavi
- kirlenme
- titizlik
- yıkama
- çift
- kavgalar
- Deprem
- travmasonrasıstresbozukluğu
- terapi
- terapiöyküsü
- ruhsağlığı
- ruhsalbozukluk
- terapinedir?
- bilişsel davranışcı
- travmaterapisi
- OKB belirtileri nelerdir
- OKB TEDAVİSİ
- Kuskular
- OKB nasıl tedavi edilir
- OKB Nedenleri
- Kusku Obsesyonu
- Duygusal Tepkiler
- EDMR
- Fiziksel Tepkiler
- Travma Turleri
- Bilişsel Tepkiler
- Derealizasyon
- Depersonalizasyon
- Travma nedir?
- Psikiyatrik bozukluklar
- davranissal
- SİNEM SULTAN KARACA
- depresif
- acr
- Kabul ve Kararlılık Terapisi
- Bilişsel terapide kullanılan teknikler
- OOD
- Olumsuz Otomatik Düşünceler
- Psikolojik Özgürlük
- Psikolojik Bozukluk
- Epiktetos
- #zekatesti #wisc4 #wiscIV #Wisc4zekatestinedir #üstünyetenekliçocuklar #disleksi #dikkateksikliği #öğrenmebozuklukları #çocukgelişimi
- Depresyon Nedenleri
- depresyom
- Depresyonla Nasıl Başa Çıkılır
- online denismanlik
- depresyon denir
- depresyonda mıyım
- obsesif kompulsif
- kaçıngan
- kişilik bozuklukları
- çekingen
- bağımlı
- Histrionik
- Antisosyal
- Narsistik
- kisilikbozukluklari
- bağlanma
- online psikoterapi
- psikolojik danışma
- paranoid
- şizopital
- Kişilik ne işe yarar
- kişilik nedir
- mizaç
- Kişiliğin işlevi nedir
- adaptasyon
- Boşanma Terapisi
- cinsel terapi
- cinsellik
- Cinsel Mitler
- mitler
- Çocuğum Okula Başlıyor!
- Okul Korkusu Yaşayan Çocuklar İçin Ebeveynlere Notlar
- Okul Korkusu Nedir?
- Saldırganlığın Olası Nedenleri Nelerdir?
- Çocukluk Döneminde Saldırganlık
- Saldırgan Tutum Karşısında Neler Yapılmalı?
- Çocuk Yalan Söylediğinde Neler Yapılmalıdır?
- Çocuklar Neden Yalan Söyler?
- Yalan Nedir
- Çocukluk Cağında Yalan
- çocuklardagörülenuyumvedavranışbozuklukları
- kekemelik
- pika
- trikotillomani
- tırnakyeme
- çalma
- tikler
- yalansöyleme
- saldırganlık
- parmakemme
- altıslatma
- Otoriterannebabatutumu
- Annebabatutumuüzerindeetkiliolanfaktörler
- Tutarsızannebabatutumu
- Serbestannebabatutumu
- Demokratikannebabatutumu
- Annebabatutumları
- Koruyucuannebabatutumu
- Dinlenmeden ve yorgun uyan ma nedenleri
- Uykuda diş sıkma-gıcırdatma
- Uykusuzluk nedenleri nelerdir
- Uyurgezerlik
- Narkolepsi
- Aşırı uyuma
- Kabuslar
- Uykuda nefes durması
- Uykusuzluk
- Uykusuzluğun zararları nelerdir
- Yaşlılarda uyku
- Uyku Bozuklukları
- Uyku paralizisi
- İnsomnia
- Horlama neden olur
- Uykuda yürüme
- somnambulizm
- Normal uyku süresi ne kadardır
- Bruksizm
- Karabasan
- Huzursuz bacaklar sendromu
- Hipersomni
- Uykusuzluk Nasıl tedavi edilir
- İlaçlarla beraber psikoterapiye gerek var mı
- Psikoterapide hangi teknikler kullanılır
- İlaç mı? Psikoterapi mi?
- Psikoterapi nasıl bir süreçtir
- Psikoterapi nasıl yapılır
- Hangi durumlarda psikoterapi etkilidir
- Psikoterapi çeşitleri nelerdir
- PsikoTerapi nedir
- Kimler psikoterapi yapabilir
- Psikoterapiye kimler gelir
- Süpervizyon Nedir
- Psikoterapide neler hedeflenir
- Bağlanmayı Etkileyen Faktörler Nelerdir
- Güvensiz Bağlanma
- Bağlanma Türleri Nelerdir
- bağlanma nedir
- Kaygılı-Korkulu Bağlanma
- Bağlanma Neden Önemlidir
- nasıl motive olunur
- harekete geçememek
- motivasyon eksikliği
- Melankolik Depresyon
- Atipik Depresyon
- Bipolar Depresyon
- Hiperaktivite Nedir
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Sebebi Nedir
- DEHB Nasıl Tedavi Edilir
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Görülme Sıklığı
- DEHB Görülme Sıklığı Nedir
- DEHB Sebebi Nedir
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Nasıl Tedavi Edilir
- DEHB Nedir
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu
- anksiyeteningörülmesıklığınedir
- anksiyetebelirtilerinelerdir
- anksiyetenasıltedaviedilir
- Anksiyete nedir
- Cinsel Terapiye Kimler Katılabilir
- cinsel terapi nedir
- Cinsel Terapi Nasıl Yapılır
- iktidarsızlık
- Cinsel Terapi Ne zaman sonlandırılır
- Cinsel isteksizlik
- Cinsel tiksinti bozukluğu
- Cinsel Terapinin Amaçları Nelerdir
- vajinusmus
- Vajinal ıslanma azlığı
- Erken Boşalma
- Cinsel Terapi Ne kadar sürer
- Erken Boşalma Nasıl tedavi edilir
- Erken Boşalma Nedir
- Gebelik planlayanlar psikiyatrik hastalıklar açısından nelere dikkat etmeli
- Gebelik döneminde psikiyatrik hastalıklar daha mı fazla görülür
- Gebeliğin hangi dönemi daha riskli
- Gebelik Döneminde Psikiyatrik Hastalıklar ve Tedavi Seçenekleri
- Gebelik psikiyatrik hastalıklara karşı koruyucu mudur
- Fitoterapi nedir
- Psikiyatride Bitkisel Tedaviler
- Psikiyatride Fitoterapi
- Psikiyatrik hastalıklar bitkisel ilaçlarla tedavi edilebilir mi
- Depresyon ile ilgili doğru bilinen yanlışlar
- depresyon ne değildir
- depresyon nedir ne değildir
- depresyon nedir
- Her üzüntü depresyon değildir
- Vajinismus Nasıl tedavi edilir
- Vajinismus ne sıklıkta görülür
- Vajinismus nedir
- cinsel terapi ile vajinismus tedavisi
- Vajinismus Nedenleri nelerdir
- psikolog
- kanser psikolojisi
- psikoonkoloji
- Kanser Hastalarının Yaşadığı Psikolojik Süreçler
- psikoonkolog
- kanser hastası
- kanser hastalığı psikolojik evreleri
- onkoloji
- kanser hastalığı psikolojik destek
- Travma Sonrası Stres Bozukluğunun Seyri
- Travma Sonrası Stres Bozukluğunda Klinik Görünüm
- Obsesif Kompulsif Bozukluk Çeşitleri
- Obsesif Kompülsif Bozukluk Görülme Sıklığı
- Takıntı hastalığı
- Titizlik hastalığı
- Obsesif Kompulsif Bozukluğun Nedenleri
- Obsesif Kompulsif Bozukluk Belirtileri
- Sosyal Anksiyete Bozukluğu
- sosyal fobi
- sosyal fobi nedir
- sosyal fobi nasıl anlaşılır
- depresyon belirtileri nelerdir
- depresyon tedavi süreci
- Aile terapisi ne zaman sonlandırılır
- Aile terapisi ne kadar sürer
- Aile terapisi nasıl yapılır
- Aile terapisinin amaçları nelerdir
- Aile terapisine kimler katılabilir
- Aile terapisi nedir
- Aile terapisine hangi durumlarda başvurulur
- Panik atak nedir
- Panik atakta ne gibi belirtiler görülebilir
- Panik atak ve ya panik bozukluk nasıl tedavi edilir
- Panik atağa neden olabilecek psikiyatri dışı başka hastalıklar ve durumlar da var mıdır
- Panik ataklar ne kadar sürer
- Panik ataklar ne sıklıkta görülür
- Stresli yaşam olayları ile panik atak arasında bir ilişki var mıdır
- Toplumda panik atak görülme yaygınlığı nedir
- Bilişsel davranışçı terapi (BDT) ile kaç seansta fayda sağlanabilir
- Panik ataklar kişinin yaşamını nasıl etkiler
- Panik atak tek başına bir hastalık mıdır
- evlilik terapisine kimler katılabilir
- evlilik terapisi nasıl yapılır
- evlilik terapisinin amaçları nelerdir
- evlilik terapisi ne kadar sürer
- evlilik terapisi ne zaman sonlandırılır
- evlilik terapisi nedir
- evlilik terapisine hangi durumlarda başvurulur
- Online Terapi Faaliyet Alanları Nelerdir
- Online Terapi Avantajları Nelerdir
- Online Terapi Nedir