Online Terapi Nedir
 

Online Terapi Nedir

Online Terapi (Telepsikiyatri), insanların psikiyatrik hastalıklarla ilgili bilgi almak, danışmak, terapi görüşmeleri yapmak ve tedavilerinin düzenlenmesi için terapistlerle görüşebilme yöntemlerinden birisidir. 


Online Terapi (Telepsikiyatri), insanların psikiyatrik hastalıklarla ilgili bilgi almak, danışmak, terapi görüşmeleri yapmak ve tedavilerinin düzenlenmesi için terapistlerle görüşebilme yöntemlerinden birisidir. Oldukça etkin, hızlı, güvenilir, kolay ve zaman kazandırıcı bir yöntem olması sebebi ile kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Hastalar hastanelerde bazen saatleri bulan bekleme zorunluluğun olduğu, bir çok kez telefonlar ve diğer hastalar tarafından bölünen ve bu sebeple de doktorun size konsantre olmadığı bir görüşme yerine bu yöntemle hastaneye yetişme kaygısının olmadığı, hastaların kendi evlerinde direk bir psikiyatristle görüşme şansına sahip olabilmektedir.

Online Terapi Avantajları Nelerdir?

Online Terapinin başlıca avantajları aşağıda belirtilmiştir;
  • Zaman Kazancı => Bu yöntem sayesinde hastaneye gitmek, sıra beklemek, görüşmeyi yaptıktan sonra da geri evinize gelmek yerine sadece evinizden internet sayesinde görüşmenizi yaparak ciddi zaman kazanma fırsatınız olacaktır.
  • Doktora ulaşılabilirlik => Bir hasta için bir psikiyatristle görüşmek özellikle de ilk kez görüşecekse oldukça endişe uyarıcıdır. Telepsikiyatrik görüşmeler bu tür hastalara oldukça ciddi bir imkan sağlamaktadır. Öte yandan birçok hasta ve hasta yakını hastalarının hastane korkuları ya da endişeleri dolayısı ile hastanelere getirmemektedir. 
    Bu açıdan da Online Terapi bir çözümdür.

Online Terapi Faaliyet Alanları Nelerdir?

Online Terapi birçok alanda hizmetlerin sunulabildiği bir yöntemdir. Bunlar;
  • Teşhis => Bu görüşme sırasında hasta ile hastanın teşhisi hakkında görüşme ve ek ölçekler uygulanacaktır. Hasta ve hasta yakınlarıyla hastalığın seyri ve olası tedavi seçenekleri açık bir şekilde paylaşılacaktır.
  • Tedavi Yöntemleri => Bu görüşme sırasında hastanın hastalığı ile ilgili etkin tedavi yöntemleri teker teker ele alınıp hasta ile beraber tartışılacaktır. Her tedavi yönteminin avantaj ve dezavantajları masaya yatırılarak hastanın da katılımı sağlanarak tedaviler hakkında aklına takılan soruları sorması ve doyurucu cevaplar alabilmesi sağlanacaktır.

Etiketler
Yorumlar(3)
  • Online Psikolog | Online Terapi Hakan
    Hakan 26 Mart 2018 22:26

    Çok faydalı bir yazı olmuş. Artık herşey bilgisayar üzerinden gerçekten faydalı sistem tşk ederiz.

  • Online Psikolog | Online Terapi Mutan
    Mutan 28 Ekim 2022 10:21

    Everything is very open with a really clear description of the challenges. It was truly informative. Your website is very helpful. Many thanks for sharing!

  • Online Psikolog | Online Terapi Kardelen
    Kardelen 03 Temmuz 2018 21:34

    Nasıl katılabiliriz

Bir yorum yaz

İlgili Bloglar

Türkçe Terapi Garanti

100%

Memnuniyet Garantisi

Terapinin başarıyla tamamlayana kadar Türkçe Terapi ödemeleriniz bizimle güvende.