Online Terapi Nedir? Avantajlı mıdır?
 

Online Terapi Nedir? Avantajlı mıdır?

Son zamanlarda alışveriş, iş toplantıları, hatta eğitim bile online ortama taşındı.

Online terapi de yıllardır kullanılan bir terapi biçimi olmasına rağmen özellikle pandemi ile birlikte daha çok tercih edilen bir terapi yöntemine dönüştü diyebiliriz.
Ancak pek çok insanın aklında hala soru işaretleri kalmaktadır.
Bu yazıda kısaca online terapi'nin



Son yıllarda oldukça popüler olan online terapi, avantajları ve dezavantajları bakımından ele alındığında yüz yüze terapiden çok fazla uzaklaşmadığı görünmektedir.
Danışanlarımdan en fazla aldığım soruların başında "Yüz yüze mi daha faydalı yoksa online mı?" geliyor.
Online terapi ile yüz yüze terapi'yi ayıran en önemli fark online terapide arada bir ekran olmasıdır. Psikolog ile danışan arasındaki güven bağı online terapide, tıpkı yüz yüze de olduğu gibi rahatlıkla kurulabilmektedir. Bunla beraber işleyiş aynıdır. Online terapide kişi tıpkı yüz yüze olacağı gibi sessiz bir odada bulunmalıdır ve seans boyunca içeriye kimse girmemelidir.
Bunun yanı sıra online terapi'nin pek çok avantajı bulunmaktadır. Bunların başında psikolog ile danışan ne kadar uzakta yaşarlarsa yaşasınlar terapilerine devam edebilme özgürlüklerinin devam edebilmesidir. İki taraftan birinin başka şehre gitmesi terapi seanslarının aksamasıyla sonuçlanmaz. Terapi aynı akıcılıkla devam eder.
Diğer taraftan online terapi bireye evinin rahatlığında psikoloğuyla görüşme imkanı sağlar. Elbetteki açık alan fobisi olan bireylerle terapi yolculuğunda çeşitli alıştırmalar yapılacaktır, ama en azından ilk görüşmelerde bu alıştırmalara bir anda değil de yavaş yavaş ısınması birey için iyi bir durum olacaktır.
Ayrıca küçük şehirlerde yaşayan ve bu yüzden psikoloğa gitmekten çekinen bireyler için online terapi tercih edilen bir yöntem olmaktadır.
Online terapi özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve haftasonunda trafikle uğraşmak istemeyen bireylerin de sıklıkla tercih edip memnun kaldığı bir terapi yöntemidir.
Online terapi'de dikkat edilmesi gereken hususlar da bulunmaktadır. Bunlardan biri terapinin gerçekleşeceği bilgisayarın güçlü internet bağlantısı olması gerektiğidir.
Eğer online terapi almak istiyor ama çekinceleriniz var ise umarım bu yazı faydalı olmuştur.
Online terapi seanslarım hakkında bilgi almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Uzman Klinik Psikolog İlkay Dingeç

Etiketler
Bir yorum yaz

İlgili Bloglar

Türkçe Terapi Garanti

100%

Memnuniyet Garantisi

Terapinin başarıyla tamamlayana kadar Türkçe Terapi ödemeleriniz bizimle güvende.