Zamana neden bırakılır?
 

Zamana neden bırakılır?

Olmasını istediğim şey neden olsun?

Ben bunun için ne yaptım, yapmaya devam edebilirim?

Yapabildiğim şey gerçekten istediğim şey ile bağlantılı mıydı?

Her şeyi yaptım olmadığı halde hala olmasını istiyorum. Ne yapmalıyım? Bu sorunun cevabını metaförik örneklendirerek bakabilirsiniz. Olduğunuz bölgede pamuk yetiştirmek imkansızdır. Ama pamuk yetiştirmek istiyors


Zamana bıraktığımızda aklımıza ilk gelen elimizde olmadığını düşündüklerimizin parçalarıdır. Bırakılmak istenen parça bizim ile ilgiliyse bunun gelişim sürecini görebiliriz fakat karşı tarafta bırakılan bir şeyse bu dipsiz bir kuyudur. Belirsizliğe bırakılmış olunur. Bir çiçek tohumunu ektiğimizi düşünelim. Zamanla onun çiçek olabileceğini bekleriz. Bu çiçeği istediğimiz için İhtiyaçlarını gözlemler ve karşılamaya çalışırız. Bu isteklerimizin karşılığında bir zaman yönetimidir. Çiçek olabilmenin zamana ihtiyacı vardır. Rutin hayatta zamana bırakılan şeyleri inceleyelim. Genelde sosyal ilişkiler veya maddi yatırımlar zamana bırakılmaktadır. Yakın bir ilişki kurmak istiyorsak ilk önce tanışmamız gerekir. Tanıştıktan sonra düzenli olarak ilişkinin devam etmesi için paylaşımların artması gerekir. Yatırım yapabilmek için ilk önce belirli bir para ortaya konması gerekir bu paranın değerlendirilebilmesi için yatırım araştırmaları, değerlendirmeleri yapılması gerekir. Yani zamanla bir şeyin olmasını istiyorsak ilk önce bir şey yapmamız gerekmektedir. Zamanın al-ver döngüsü vardır. Almak için ilk önce vermek gerekir. Zamana bıraktıklarınızı düşünüp ve şu soruların cevaplarını arayabilirsiniz.

Olmasını istediğim şey neden olsun?

Ben bunun için ne yaptım, yapmaya devam edebilirim?

Yapabildiğim şey gerçekten istediğim şey ile bağlantılı mıydı?

Her şeyi yaptım olmadığı halde hala olmasını istiyorum. Ne yapmalıyım? Bu sorunun cevabını metaförik örneklendirerek bakabilirsiniz. Olduğunuz bölgede pamuk yetiştirmek imkansızdır. Ama pamuk yetiştirmek istiyorsunuzdur. Olduğunuz bölgede yetiştirmek istemekte devam mı edersiniz yoksa yer mi değiştirirsiniz? Bu sorunun cevabı aynı zamanda ne kadar istediğinizi de göstermektedir.

Soruyu tekrarlayalım. Her şeyi yaptım olmadığı halde olmasını istiyorum. Ne yapmalıyım?

Olmasını istediğin şey belki de sen onu elde etmeye çalıştığın süreçte oldu ve bitti. Senin hayal ettiğin gibi olmadığı için olmadığını sanmış olabilir misin?

Olmasını istediğin şeyin sonuna geldiğinde benden ne kalıyor geriye, neler onarılamaz hale geliyor, hayatın nasıl etkieniyor?



Etiketler
Bir yorum yaz

Türkçe Terapi Garanti

100%

Memnuniyet Garantisi

Terapinin başarıyla tamamlayana kadar Türkçe Terapi ödemeleriniz bizimle güvende.