Gerçek İle Yüzleşememe
 

Gerçek İle Yüzleşememe

Hayatımızda yaşadığımız birçok problemin sebebi, gerçeği görmememizdir. Oysa her problemde bu soruyu sorsak "GERÇEK NEDİR ?" kaygılardan kurtulacağız. Gerçeği görmüyoruz ya da görmek istemiyoruz. Bunu da zihnimizin yaşadığımız olayı çarpıtmasıyla sağlıyoruz. 



Hayatımızda yaşadığımız birçok problemin sebebi, gerçeği görmememizdir. Oysa her problemde bu soruyu sorsak "GERÇEK NEDİR ?" kaygılardan kurtulacağız. Gerçeği görmüyoruz ya da görmek istemiyoruz. Bunu da zihnimizin yaşadığımız olayı çarpıtmasıyla sağlıyoruz. Terk edilmek bir gerçektir ve acı verir ve acı yaşandıktan bir süre sonra geçer, biter. Yeni bir dönem başlar. Ancak değersiz olduğumuz için terk edildiğimiz düşüncesi bir çarpıtmadır, gerçek değildir ve bu bir kaygıdır. Geçmez, bu inanışla bir ömür ve bir çok ilişki tüketilir.
Sevdiğimiz kişi çok yemek yiyordur, risklerini biliyordur ama kilo vermeye ruhen henüz hazır değildir. Biz de onu bu konuda zorluyoruzdur. Gerçek, onun kilolu olduğudur. Ancak onun kilosu yüzünden her an kalp krizi geçirecek olması ve bizim yalnız kalacak olmamız bir çarpıtmadır. Bu kaygıdır. Geçmez, bu inanışla bir ömür ve bir çok paylaşılacak güzel an tüketilir. İşimizde başarısız bir gün geçirmişizdir. Gerçek, insan olduğumuz, bazen başarılı bazen de başarısız olabileceğimizdir. Ve hayatın iniş ve çıkışlarla dolu olduğudur. Ancak bu başarısızlığın hep süreceği, hatta işten atılacağımız bir kaygıdır. Geçmez, bu inanışla bir ömür ve bir çok iş imkanı tüketilir. Her zaman kendimize "Gerçek nedir ? " sorusunu soralım. Gerçeği görelim. Kaygılardan uzak, zihnin çarpıtmaları olmadan kendimizi nasıl da iyi ve güvende hissettiğimizi fark edelim. Gerçeğin getirdiği acı yaşanır ve biter, bir ömür boyu sürmez. Gerçeği kabul edince o acının içinden geçer, mutlu günleri yine yaşarsınız. Oysa kaygı hiç kaybolmaz.Her fırsatta kendini hatırlatır. İşte o zaman yaşayan bir ölü oluruz.  
Etiketler
Bir yorum yaz

İlgili Bloglar

Türkçe Terapi Garanti

100%

Memnuniyet Garantisi

Terapinin başarıyla tamamlayana kadar Türkçe Terapi ödemeleriniz bizimle güvende.