Ne zaman psikolojik destek almalıyım?
 

Ne zaman psikolojik destek almalıyım?

Çoğu insan terapiden, yaşamlarının en az bir noktasında faydalanmaktadır. Bazen görülen işaretler çok açıktır ancak bunun ne olduğuna dair anlam veremeyebiliriz. 


Hayat kaliteniz artık azalmaya başladıysa ortaya çıkan belirti sizin tüm gününüzü alıyorsa ve belirtilerle başa çıkmada güçlük çekiyorsanız bir psikiyatristten ya da bir klinik psikologdan yardım alabilirsiniz.
Aşağıdaki duygu ve düşüncelerden birine yada birkaçına sahipseniz psikolojik destek almanız gerekebilir; Geleceğe yönelik karamsar düşünceleriniz bulunuyorsa, Ölüm veya intihar düşüncelerimiz oluşmaya başladıysa, Travmatik olaya maruz kalınan bir durum yaşadıysanız. Başarılı olmak istiyorum ama başaramıyorum, diyorsanız. Ders çalışıyorum ama istediğim sonuçları bir türlü alamıyorsanız. Topluluk içinde konuşmakta zorlanıyor veya utanıyorsanız. İnsanlarla etkili iletişim kurmada zorluk çekiyorsanız. Yeni arkadaşlıklar kurmakta zorlanıyorsanız. Karşımdaki insanlara ya da iş yaşamımdaki insanlara güven problemi yaşıyorsanız. Son zamanlarda yoğun kaygı korku ve stres yaşıyorsanız. Evliliğinizle ilgili problemleriniz varsa, Sevilen veya aileden bir kişinin vefat etmesinin sizin üzerinizdeki etkileri yada bıraktığı izlerden dolayı rahatsızsanız, Öfkenizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız, Karşınızdaki insana zarar verme düşünceleriniz oluştuysa, Uyku düzeninizde problemler oluşmaya başladıysa, İç dünyanızda karmaşıklık oluşmaya başladıysa veya oluşmuşsa, Kiloyla alakalı problemlerden dolayı veya kilonuzdan dolayı rahatsızlık duyuyorsanız yada aşırı kilo kaybı yaşıyorsanız, Karşınızdaki insanla iletişim problemi yaşıyorsanız (iş yeri, ailenizden birisi, arkadaşınız). Kendinize veya çevrenize zarar verme düşünceleriniz oluşuyorsa, Çocuğunuza yada eşinize karşı şiddet eğilimi ve bu düşünceler oluşmaya başladıysa, Alkol ve madde bağımlılığından dolayı kendinize ve çevrenize zarar vermeye başladıysanız. İş yerinde yoğun tempoda çalışıyor çocuğuna ve eşine yeterli vakit ayıramamaktan dolayı tartışmalar ve çatışmalar başladıysa terapi almanızı öneriyoruz

Etiketler
Bir yorum yaz