
UTC+03:00
Uzm. Klinik Psikolog Emine Örsün
https://www.turkceterapi.com/consultant/profile/emine-orsun FemaleÜcretler
Uzmanımızla öncelikli bir deneme terapisi alarak kendisi ile tanışın ve terapi sürecinizi beraber planlayınız. (İlk görüşme için geçerlidir.)
Deneme Seansı Alınız- Çalıştığı Kurum : Örsün Psikolojik Danışmanlık Merkezi
-
- Seans için Diller :
- Türkçe
-
- Hizmetler :
- Deneme Seansı
- Özgüven Problemleri
- Öfke ve Stres Yönetimi
- Kariyer Danışmanlığı
- Yaşam Koçluğu
- Çocuk ve Ergen Terapisi
- Depresyon Terapisi
- OKB-Obsesif-Kompulsif Bozukluk
- Bireysel Terapi
- Bağlanma Problemleri
- Panik Atak Terapisi
- Sağlıklı Yaşam Terapisi
- Aile ve Çift Terapisi
- İlişki Danışmanlığı
- Evlilik Terapisi
- Evlilik Öncesi Danışmanlık
- Ayrılık ve Boşanma Danışmanlığı
- Aldatma Terapisi
- Aile ve Çift Terapisi Seans Paketi (8'li)
- Online Terapi Başlangıç Tarihi :
Terapist Hakkında
Sunulan Hizmetler
Özgüven Problemleri
29 Seans tamamlanmışDaha fazla özgüvene sahip olmak ve kendinize inanmak ister misiniz? Benlik saygınız öz-değer duygunuzun bir yansımasıdır. Kendiniz, yetenekleriniz, görünümünüz, duygularınız, nitelikleriniz ve davranışlarınız hakkında neler hissettiğinizi kapsar. Benlik saygısı düşük olan insanlar genellikle kendilerini olumsuz algılarlar ve kendileri için olumsuz düşünürler. Kendileri için özgüven aşırı derecede öneme sahiptir. Kişiler süreç içinde kalıcı bir başarısızlık veya başarı eksikliği hissedebilirler. Sürekli kendilerini başkalarıyla karşılaştırır ve kendilerini eksik hissedebilirler Ancak, benlik saygınız yaşamınızın birçok alanını etkilediğinden, benlik saygınızdaki herhangi bir gelişme, özellikle ilişkiler ve kariyer alanlarında yaşamınızı büyük ölçüde iyileştirebilir. Benlik Saygısı Terapisinde, benlik saygınızın düşmesine neden olan sorunları ele alır ve daha güçlü bir benlik duygusu kazanmanıza yardımcı olur. Pozitif Psikoloji ve Bilişsel Davranışçı Terapisi'ni (CBT) kullanarak, sizi daha çok bilinçli ve kendinden emin olmanız için yönlendirir. Başarı hissi benlik saygısına büyük ölçüde katkıda bulunur. Özgüven Terapisi geçmişte yaşadığınız başarısızlıkları kabul etmenize, kendinize olan güveninizi ve yetkinliğinizi artırabilecek günlük aktiviteleri tanımlamanıza yardımcı olur
Öfke ve Stres Yönetimi
13 Seans tamamlanmışDaha az stresli ve sakin hissetmek ister misiniz? Modern yaşamın hızlı temposu stres yönetimini herkes için gerekli bir beceri haline getirmektedir. Çoğu insan iş, ev hayatı, bakıcılık ve ilişkiler gibi çeşitli sorumlulukları üstlenir. Problemleri tanımayı ve çözümleri uygulamayı öğrenmek, başarılı bir stres azaltmanın anahtarıdır. Stres, günlük yaşamın artan taleplerine duyulan duygusal ve fiziksel tepkileri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Neyin strese neden olduğunu anlamak için, beyninizin korunmanız için bir alarm sistemi ile bağlı olduğunu unutmayın. Beyniniz bir tehdit algıladığında, vücudunuz sinyal gönderir. Beyniniz algılanan tehditle meşgul olduğu için diğer görevlere odaklanmayı da Zorlaştırır. Tehdit ortadan kalktıktan sonra, vücudunuz normaL duruma dönmekte ancak, modern yaşamın baskısı nedeniyle, alarm sisteminiz nadiren kapanıyor ve strese maruz kalıyorsunuz. Bu yüzden stres yönetimi çok önemlidir.Stres yönetimi olmadan, fiziksel ve duygusal açıdan devamlı tetikte kalırsınız. Zamanla, yüksek düzeyde stres ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Stresin sağlığınız, ilişkileriniz veya yaşam kaliteniz üzerinde olumsuz bir etkisi belirgin bir şekilde ortaya çıkana kadar beklemenize gerek yoktur.
Kariyer Danışmanlığı
Daha büyük bir başarı elde etmek ve kariyerinizin bir sonraki seviyesine geçmek ister misiniz? Gerçek kariyer büyümesi, ilgi alanlarınızın, değerlerinizin ve becerinizin farkında olmanız sayesinde oluşur.Kariyerinizde büyümenizin sınırlı veya durgun olduğunu hissettiğiniz bir noktaya gelmiş olabilirsiniz. Belki yönünüzü kaybettiniz ya da ilerlemek için hangi yoldan gideceğinizi bilmiyorsunuz. Aynı alan ve organizasyon içinde bir geçiş yapmak istiyor olabilirsiniz ve kendinizi görülmek ve duyulacak şekilde nasıl konumlandıracağınız konusunda rehberliğe ihtiyacınız olabilir. Kariyer danışmanlığı bilgi tabanınızı arttırmayı, beceri setinizi geliştirmeyi, etki alanınızı büyütmeyi ve kişisel farkındalığınızı geliştirmeyi amaçlarken kariyer hedeflerinizi daha da ileriye götürecek şekilde büyümenize yardımcı olmaktadır.
Yaşam Koçluğu
Yaşam Koçluğu, insanların kişisel yaşamlarında veya kariyerlerinde amaçlarına ulaşmalarına yardımcı olan doğrudan ve hedef odaklı bir yaklaşımdır. Genellikle mevcut durumunuzun bir değerlendirmesini, engellerin veya zorlukların neler olduğunu ve net bir şekilde tanımlanmış bir hedefi keşfetmeyi içerir. Net bir hedefiniz yoksa, koçluk seçeneklerinizi keşfetmenize ve bir hedefe karar vermenize yardımcı olabilir. Daha sonra sizi mevcut durumunuzdan istediğiniz sonuca taşımak için bir eylem süreci formüle edilir. Koçluk süreci boyunca farklı zorluklarla karşılaştığınızda destekleyici rehberlik alırsınız. Her ne kadar koçluk, sosyoloji, psikoloji ve sayısız danışmanlık formları dahil olmak üzere birçok disiplinden yararlansa da, geçmiş deneyimlerle daha az ve gelecekteki başarılarla daha fazla ilgilenmektedir.
Çocuk ve Ergen Terapisi
1 Seans tamamlanmışÇocuklar ve gençler birçok geçişle karşı karşıya olmaktadır. Bu hem kafa karıştırıcı hem de heyecan verici olabilir. Çocuklar ve gençler üzgün, kızgın ya da bunalmış hissediyor olabilirler. Pek çok çocuğun ilişkiler, duygular ve aile sorunları ile başa çıkmak için yardıma ihtiyacı vardır. Bir çocuk ve ergen terapisti, çocukların bu konularda çalışmasına yardımcı olabilir ve yaşamlarında daha iyi seçimler yapabilmelerini sağlayabilir. Çocuklara, ergenlere ve ebeveynlerin yaşadıkları zorluklardan bazıları şunlardır: Davranışsal Zorluklar Depresyon Anksiyete Travma Yas ve Kayıp İlişki Sorunları Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Otizm Spektrum Koşulları Ruh sağlığı, çocuğun refahı için fiziksel sağlık kadar önemlidir.
Depresyon Terapisi
14 Seans tamamlanmışKendinizi depresyonda hissediyor musunuz? Motivasyonunuz mu yok? Kendiniz hakkında olumsuz duygularınız mı var ? Bu soruların birçoğuna evet cevabı verdiyseniz, depresif bir durumla karşı karşıya olabilirsiniz. Pek çok depresyon şekli var. Büyük bir depresyon yaşıyorsanız, muhtemelen her gün depresif hissedebilirsiniz. Depresyonda iseniz yalnız olmadığınızı unutmayın çünkü depresyon, nüfusun yaklaşık yüzde 20'sinin en az bir kez yaşayabileceği oldukça yaygın bir konudur. Depresyon belirtileri arasında zayıf konsantrasyon, düşük enerji, uyku güçlüğü (aşırı uyku veya uykusuzluk) ve iştah ve kilo artışı veya azalması olabilir.Depresyonda olan erkekler, doğrudan depresif ruh hallerini ifade edemeyebilirler. Örneğin, depresyondaki erkekler cinsiyet etkisinden dolayı üzüntüden ziyade öfke ve huzursuzluk şeklinde ifade etmeye daha yatkın olabilirler. Depresyon, genetik bir yatkınlıktan, sorunlu ilişki kalıplarından, yaşam geçişlerinden veya kariyer sorunlarından kaynaklanabilir. Depresyon sürecinde kafanız karışmış olabilir. Sosyal hayatınız, iş yaşamınız ve performansınız depresyondan önemli ölçüde etkilenebilir. Depresyondan çıkmak için psikoterapi almak şu anda içinde bulunduğunuz geçiş sürecinden çıkmanıza yardımcı olacaktır.
OKB-Obsesif-Kompulsif Bozukluk
1 Seans tamamlanmışSaplantı ve zorlantı dediğimiz obsesyonlar ve kompulsiyonlar insanlık tarihi kadar eskidir. Shakespeare’in Macbeth’inde obsesif kompulsif nevrozun klasik bir örneğini görürüz. Lady Macbeth’in etkilemesi ile kocası kral Duncan’ı öldürür. Sonrasında Macbeth’ de el yıkama hastalığı başlar. ‘Arabistan’ın kokulu sabunları getirilse de bu elin kirleri temizlenemez denir’ ve sürekli ellerini yıkamaya devam eder. Obsesif- kompulsif bozukluklar saplantı ya da zorlantıların görüldüğü genellikle süreğen, kimi zaman dönemsel alevlenmelere giden kişinin günlük işlevlerini belirgin olarak etkileyen bir bozukluktur. Obsesyonlar irade dışı gelişen, biilinçli çaba ile kovulamayan, inatcı bir biçimde yineleyen, bireyi tedirgin eden ve benliğe yabancı yani hasta bunların saçma olduklarını bilir fakat bir türlü engelleyemediği inatcı bir biçimde yineleyen düşünce, imge ya da dürtülerdir. Kompulsiyonlar ise çoğu zaman saplantılı düşünceleri kovmak için yapılan, istenç dışı yinelenen hareketlerdir. Önce saplantının doğurduğu rahatsızlığı azaltmak için başlar, ancak bu durum kontrol edilemez düzeye ulaşır ve yinelenen eylemin kendisi sıkıntı yaratır. Kadınlarda zorlantılı yıkama daha çok görülürken, erkeklerde cinsellikle ilgili saplantılı düşünceler daha yaygındır. OKB erkeklere oranla kadınlarda üç kat yüksek bulunmuştur. Büyük çoğunlukla başlangıç yaşı 18-25 yaş arasıdır ve erkeklerde daha erken yaşlarda başlar. Obsesif- kompulsif tanısı koymak için saplantı ve zorlantıların olması, bir dönem obsesyonların ve kompulsiyonların aşırı ya da anlamsız olduğunu kabul etmesi. Obsesyon ve kompulsiyonların günde bir saatten uzun sürmesi ve kişinin günlük işlevi tamamen bozulması gerekmektedir. Araştırmalar serotonin adı verilen nörotransmiterin seviyesinin düşmesi ile OKB gelişimi arasında bir bağlantı saptamıştır. Serotonin dengesizliğinin ebeveynden çocuğa geçtiğine dair kanıt da vardır. Bu da obsesif-kompülsif bozukluğun genetik olabileceğinin göstergesidir. Ayrıca beynin belirli bölgeleri serotonin dengesizliğinden etkilenir, bu da OKB’ye yol açar. Obsesif- kompulsif bozukluk kendi kendine geçmez ve en iyi tedavi ilaç ve Bilişsel davranışçı terapidir.
Bireysel Terapi
2 Seans tamamlanmışBireysel terapide terapist danışanıyla bire bir seanslara girer. Bu, danışan ve terapistin birlikte çözebileceği problemler için başvurulan temel yöntemlerden biridir. Danışanın, problem veya problemlerini bireysel çerçevede ortaya koyması, terapistiyle bunu birebir ele almayı tercih etmesi ve ortaya konan problemlerin buna elvermesi durumunda uygulanır. Bu tür terapiler, grup ya da aile terapileri gibi başka uygulamalarla beraber de kullanılabilir. Bireysel çerçevedeki problemlere örnek olarak; kendini ifade etmede güçlük, uykusuzluk, performans kaygısı, kaygılar ve korkular, kendine güven sorunu, insan ilişkilerinde problem yaşama, öfke patlamaları, tekrarlanan başarısızlıklar gibi konular gösterilebilir. Bu sürecin uzunluğu danışanın ihtiyacına göre belirlenir.
Bağlanma Problemleri
Bebekler 6. Ayın sonundan itibaren ihtiyaçlarına karşılık veren kişiye karşı bağlanmaya başlamaktadır. Bağlanma figürüne karşı yönelmeye onu aramaya ve yanında olduğunu hissetmesiyle birlikte bebek rahatlık duymaya başlar. Bağlanma aslında sadece annenin ona karşı doyurucu olması ya da ihtiyaçlarını karşılamasıyla oluşan koşullu bir ilişki değildir. Çünkü bebek anne karnındayken anneyle karşılıklı bir bağ oluşturmaktadırlar. Bebekler doğar doğmaz memeyi arama ve ona karşı yönelmeye ve karşısındakinin onun ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağını anlamdırmaya başlar. Bebek ilk önce anne yanında yoksa arama davranışında bulunur eğer anne gelmezse ağlama davranışı gösterir ve bir süre sonra annenin gelmemesini ya protesto eder ya da anne gelse bile ona yaklaşmaktan kaçınır. Eğer birincil bakım veren (genelde anne) tüm isteklerini karşılar ve ihtiyaçlarını giderirse güvenli bağlanma gerçekleştirir. Eğer anne bebeğine karşı duyarsız ve ihtiyaçlarını karşılamıyorsa çocuk bu durumla başa çıkabilmek için kaygılanmaya ve ağlamaya başlar. Anneyi yanında istemesi ve annenin yanında olmayışıyla birlikte çocuk anneden uzaklaşmaya ve anneye karşı tepki vermemeye başlar. Eğer bebek kaçınan bağlanma oluşturmuşsa bebek iki türlü davranış sergileyebiliyor ya anneden başkasının kendisini rahatlatmasına olanak tanımıyor ya da anneye yapışarak tepki verebiliyor. Yani bebek annesine karşı kararsız ve değişken bir davranış sergilemeye başlıyor. Çocuklukta öğrendiğimiz ilişki şeklini ileride ki ilişkilerimizde de kullanıyoruz. Eğer çocukken güvenli bir bağlanma oluşturmuşsak ve karşımızdaki kişi bize güven veren ve ihtiyaçlarımızı karşılayan biriyse ona karşı güvenli bir bağlanma oluşturabiliyoruz. Kişiler güvenli bağlanabilirken karşımızdaki kişiyle olumsuz sorunlar yaşadığımızda ağlayarak tepkiler veriyor ondan uzaklaşabiliyor ya da ona daha da yapışmacı bir tavır sergileyebiliyoruz. Asıl sorunlar ise bir kaygılı ve bir kaçıngan kişinin ilişkide bulunması olabiliyor. Kaçınmacı bağlanan kişi sorun gördüğünde ilişkiden kaçarken kaygılı bağlanan kişi ise sorunu çözmek için daha da üstüne gitmesiyle birlikte ilişki problemleri ortaya çıkmaktadır. Kaygılının beni isteseydin gitmezdin sözü ile kaçınmacı bağlanan kişinin sen de beni isteseydin bana zaman verir o kadar üstüme gelmezdin sözleri ilişki içinde yer alıyor olacaktır. Tabi ki bunun temelinde bağlanma şeklimizin etkisi var fakat bu bir kader değil. Karşımıza çıkan bize iyi gelen bir partner bizim güvensiz alandan güvenli alana geçmemizi sağlayabilir ya da aldığımız terapiler bağlanma şeklimizi değiştirebilir. Aldığımız terapilerin ve yanımızda olan partnerin bizim bağlanma şeklimizin olumsuzdan olumluya geçmesinde büyük etkisi olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Ya ben kimseye bağlanamam diyen bir kaçınmacı ya da insanlarla ilişki kurmak istiyorum ama onların beni istemeyeceği ve benden kaçacağı korkusu olan bir kaygılı olabiliyoruz. Karşımızdaki kişiye bağlanmanın veya ilişki kurduğumuz kişinin bizi terk edecek diye kaygılandırmadığı güvenli bir alana geçmek uzman eşliğinde bir terapi ile mümkün olmaktadır
Panik Atak Terapisi
Psikoterapotik yaklaşım genellikle -eğer öneriliyorsa- ilaç uygulamasının ardından gelen, her zaman kullanılması ve yararlanılması gerekmeyen bir yaklaşım gibi sunulmaktadır. Psikoterapotik yaklaşımlara yönelmemeyi pekiştiren bir başka mit ise panik atağı ve bozukluğunun altında hemen her zaman bir fiziksel hastalık bulunduğuna dair yaygın hekim inancıdır. Temelde ruhsal kökenleri olan bir bozukluk olduğu düşüncesinin daha ikincil kalması buna neden olmaktadır. Bozukluğun bir dizi nörokimyasal değişikliğin ya da sürecin bir sonucu mu, yoksa bedensel duyumların bir felaket biçiminde yanlış yorumlanması sonucunda ortaya çıkan ruhsal bir süreç mi olduğu sorusunun yanıtının her zaman her olguda açık olmadığı söylenebilir. BDT'de genel amaçlar; panik atağı sıklığı ve şiddetinde azalma sağlamak (2-4 hafta), atakların azalması ile birlikte beklenti anksiyetesini azaltma ve kaçınma davranışlarını ortadan kaldırma biçiminde sıralanabilir.Tedavide hedefler öncelikle hastanın kendi bilişlerini tanımlamayı başarması, farkında olabilmesi ve bunları alternatif düşüncelerle değiştirmeyi öğrenmesidir. Bunun sonucunda alternatif düşünceye bağlı oluşan duygu ve davranış değişikliğiyle içgörü gelişecek, belirtiler ve sonuçları ortadan kalkacaktır. Panik hastaları, panik deneyimi olmayan kişilere göre, daha kolay biçimde bedensel duyumlarını felaketleştirmektedirler. Bu felaketleştirici yorumlar panik ve anksiyete oluşumunu artırmaktadır. BDT hastaların bedensel duyumlarını felaket biçiminde yorumlama eğilimlerini azaltarak panik ataklarının önlenebileceği düşüncesinden yola çıkmaktadır. Bilişsel yaklaşım, kullanılan tedavi yaklaşımı ister psikolojik, ister farmakolojik olsun, ortaya çıkan iyileşme durumunun gerçekte terapi esnasında oluşan bilişsel değişiklikler ile ilişkili olduğuna vurgu yapmaktadır. Panik atağıyla başvuran bir hasta ile yapılan ilk görüşmenin hedefleri şöyle sıralanabilir: 1. Anksiyeteyi azaltmak ve panik atağını sonlandırmak, 2. Tedavinin sürekliliğini sağlayabilecek bir ilişki başlatmak, ikinci görüşmeye gelme isteği ve motivasyonu oluşturmak, 3. Gerçekçi ama umut aşılayıcı bir yaklaşım sergilemek, 4. Tedavi ile ilgili olumsuz inançları ve çarpıtmaları değiştirmek, 5. Uygun açıklamalarda bulunarak hastanın rahatlamasını sağlamak. .
Sağlıklı Yaşam Terapisi
Günümüzde sağlıklı olmak, herhangi bir fiziksel hastalığın olmaması anlamına gelmemektedir. Sağlıklı olmak dendiğinde, fiziksel sağlık, ruh sağlığı, toplumsal iyilik ve genel sağlık algısı gibi birbiriyle ilişkili kavramlar tanımlanmaktadır. Sağlıklı yaşam yaşam biçimi ve yaşam kalitesi önemli kavramlar olarak ortaya çıkmaktadır. Sağlık; yaş, cinsiyet, genetik özellikler, yaşam, çalışma koşulları, kültür, çevresel faktörler, sosyal etkiler ve bireyin yaşam biçimi gibi faktörlerle etkileşim halindedirler. Sağlık psikolojisi insanların sağlıklı olabilmek için nasıl yaşamaları, neler yapmaları gerektiğini, niçin hasta olduklarını, hasta olduklarında da bu duruma nasıl tepki verdiklerini araştırmaktadır.
Aile ve Çift Terapisi
3 Seans tamamlanmışAile, farklı bireylerin bir arada yaşadığı bir sistemdir ve her ailenin kendine özgü bir dengesi vardır. Bu denge zaman zaman tıkanmış sorunlar ya da bozulmuş ilişkiler nedeniyle zorlu evrelerden geçebilir. Bu zorlu evreleri sağlıklı bir şekilde atlatmak ve bu evrelerde psikolojik destek almak aile sistemini koruyacak ve ileriye dönük olarak büyük kazançlar sağlayacaktır. Merkezimizde sürdürülen aile danışmanlığı; aile içi iletişim, eşler arasındaki sorunlar, evlilik ya da boşanma öncesi karşılaşılan sorunlar, boşanma sonrası anne-baba-çocuk arasında yaşanan sorunlar, aileye yeni bir üyenin katılımı ile yaşanan sorunlar gibi aile sistemi içerisinde karşılaşılabilecek problemlere ve bu problemlerin çözümüne odaklanmaktadır. Evlilik ve aile içerisindeki sorunların nedenlerinin ortadan kaldırılması ile daha sağlıklı bir iletişim süreci ile daha doyumlu bir aile yaşantısı hedeflenmektedir.
İlişki Danışmanlığı
9 Seans tamamlanmışHer zaman aynı sonuçlarla aynı mutsuz ilişkiyi tekrar tekrar yaşamaya devam mı ediyorsunuz? Mutlu ve doyurucu bir ilişki sürdürmekte zorluk çekiyorsanız, sağlıksız ilişki kalıplarını tekrar ediyor olabilirsiniz. Terapi sürecinde hangi kalıpları tekrarladığınızı ve hangi tür kişileri seçmeye devam ettiğinizi görebilirsiniz. Şuanda bir ilişki içerisinde olabilir ya da tatmin edecek bir ilişki arıyor da olabilirsiniz. Bu süreçte neyin yanlış gittiğini görmenizi ve daha sağlıklı seçimler yapmanızı sağlamaktır. Terapi sürecinde ilişkiye dair hedeflerinizi netleştirebilecek, Güven, sınırlar, özgüven, cinsiyet ve bağlılık gibi ilişkileri etkileyen duygusal sorunların farkına varmanızı sağlayacak, Tekrarladığınız sağlıksız ilişki kalıplarını anlamanızı ve bunları daha sağlıklı, daha doyurucu seçimler ve davranışlarla değiştirmenizi sağlayacak.
Evlilik Terapisi
2 Seans tamamlanmışSorunlu kalıpları bırakıp eşinize tekrar duygusal olarak bağlı hissetmek ister misiniz?Tüm ilişkiler çiftler zaman zaman zorluklarla karşılaşır. Basit bile olsa, günlük stres, samimi bir ilişki üzerinde baskı yaratabilir ve daha büyük bir stresör ilişkinin istikrarını tehdit edebilir. Bununla birlikte, her çift sorunlu meseleleri ele almaya ve bir çözüm bulmaya istekli olduğu sürece, çoğu ilişki sorunu yönetilebilir. Ancak sorunlar çözülmeden bırakıldığında, gerilimler artar, kötü alışkanlıklar gelişir ve ilişkinin sağlığı ve uzun ömürlülüğü tehdit altına girer.Her ilişki sorun yaşayabilir önemli olan sorun yaşayan ilişkinin servis görmesi ve servis gören yani danışmanlık almak ilişkinin işlevselliğinin artmasını sağlar. Kişiler ilişkide nerelerde sorun yaşandığını daha net anlar ve çözüm yolu bulmak için çabalarlar. Peki ne zaman ilişkiniz için yardım alabilirsiniz: •Problemi çözmeye çalıştınız ancak çözüme ulaştıramadıysanız. •Çatışmayı önlemek için belirli konuları tartışmaktan devamlı kaçınıyorsanız. •Artık duygusal olarak birbirinizi desteklemiyorsanız. •İletişiminiz eleştiri olarak devam ediyorsa •Artık düşüncelerinizi eleştirilecek korkusuyla paylaşmıyorsanız. •Birlikte daha az zaman geçiriyorsanız. •Çözülemeyen konulardaki öfke, ilgisizliğe ve kayıtsızlığa dönüşüyorsa. Çiftler aşağıdaki gibi bir ilişkiyi güçlendiren daha sağlıklı alışkanlıklar öğrenebilir ve uygulayabilir, •Birbirlerinin ihtiyaçlarına cevap vermek. •Birbirinizi duygusal olarak bağlanmak ve desteklemek. •Küçük acıları ve yanlış anlaşılmaları hızla gidermek ve onarmak. •Kendinizi aynı takımda gibi hissetmek.. •Birbirinize ne kadar çok şey ifade ettiğinizi iletmek. •Açıkça ama nezaketle iletişim kurmak.
Evlilik Öncesi Danışmanlık
Evliliginizi doğru bir şekilde başlatmak ister misiniz? Aşık olmanıza rağmen, düğününüze yakınlaştıkça aklınız karışabilir ve sizin için bu süreç stresli bir hal alabilir. Büyük bir etkinlik planlamanın yanı sıra, bu bir geçiş dönemidir ve bu büyük yaşam değişiminin karşısında şaşkın hissediyor olmanız çok normaldir. Evlilik öncesi danışmanlık düğününüze ve evliliğinize hazırlanmak için heyecan verici bir deneyim yaşamanıza yardımcı olabilir. Evlilik öncesi danışmanlık, bir çift olarak, evlilikle ilgili beklentilerinizi keşfetme fırsatı sunar. Ekonomi, kariyer, çocuklar, roller, din ve cinsel beklentiler gibi önemli konulardaki görüşlerinizin daha net anlaşılmasını sağlar. Çiftlerin evlilikle ilgili kendi güvensizlikleri, güvenli ve destekleyici bir ortamda ele alınabilir. Örneğin, daha genç çiftlerde, anlaşmazlıkları etkin bir şekilde ele alma konusunda daha az deneyimleri olmakta ve hayatın ilerleyen sürecinde evlenen çiftlerle birlikte, uzun vadeli başarılı bir ilişki sürdürme, hatta geçmişini tamamen geride bırakma konusunda bazı güvensizlikleri olabilir. Fikir farklılıkları olduğunda anlaşmazlıkları açık, dürüst ve saygılı bir şekilde nasıl ele alacağınızı öğrenebilirsiniz.Değerlerdeki farklılıklar sağlıklı bir şekilde ele alınabilir ve çözülebilir, bu da evliliğinizdeki gelecekteki kaçınılmaz anlaşmazlıkları nasıl başarılı bir şekilde ele alacağınıza dair bir model oluşturur.
Ayrılık ve Boşanma Danışmanlığı
1 Seans tamamlanmışBoşanma, yaşayabileceğiniz en stresli olaylardan biridir. Siz veya eşinizin evliliğinizi sonlandırmayı seçen kişi olmanıza bakılmaksızın, keder, öfke, suçluluk, karışıklık, korku, utanma ve endişe gibi acı verici ve zor duygular doğuracaktır. Eğer çocuk ya da çocuklar da varsa hissettiğiniz stres daha da büyük olacaktır. İlişkinizin kaybı hakkında hissettiğiniz acı ve geleceğinizin neye benzeyeceğini bilmeme konusundaki kaygı ile başa çıkmakta zorlanabilirsiniz. İnsanlar boşanmayı genellikle kişisel bir başarısızlık olarak algılamaktadır. Boşanma danışmanlığı birçok insanın boşanmadan kurtulmalarını ve iyileşmelerini sağlamaktadır.Yaşamınızda zor bir dönem olan boşanma danışmanlığı güvenli, teşvik edici ve güçlendirici bir terapi deneyimi sunar. Boşanmanın acısını ve kargaşasını atlamanıza yardımcı olabilir ve diğer tarafa dilediğiniz hayatı yaratmanız ve kalıcı bir ilişki kurmanız için güç verir.
Aldatma Terapisi
İnsanların bir yandan sürekli ve güvenilir bir ilişki yaşamak istedikleri, diğer yandan da yeni aşkların kişileri her zaman cezbettiğini söyleniyor.Biyologlar, davranış uzmanları, biyokimyacılar bu konudaki araştırmalarını giderek arttırıyor ve genelde aldatmanın ‘ evrensel bir sorun’ olduğu sonucuna varıyorlar. Aldatma, çiftler arasındaki temel güveni sarsan, aldatılan kişiyi zedeleyen, zihninden atamadığı, durmadan uğraştığı, bunun başına gelişini açıklamaya çalıştığı, karşıdakini suçladığı bir durumdur. Kadınların duygusal ihtiyaçlar, sohbet etme, güzel şeyler işitme ve cinsel doyumsuzluk ile ilgili nedenlerle aldattığını, erkeklerin aldatmasında cinsel doyumsuzluk boyutunun ön plana çıktığını ileri sürebiliriz. Çiftler evliliklerinden doyum alamıyorsa evlilik dışı ilişkiler gibi başka arayışlar içerisine girebilir. Evlilik doyumu bir anlamda evli çiftleri bir arada tutan yapı harcıdır.Evlilikte sadakatsizlik, eşlerden birinin ya da her ikisinin kendilerine karşı sağlıklı bir güvenleri olmadığı sonucunu ortaya koymaktadır. Nefsine saygı ve güveni olmayan, ya da eşi tarafından sevilmediğini sanan eş, sevilebilir bir kişi olduğunu ispat için evlilik dışı ilişkiler arayabilir. Bu problemle ilgili danışmada, 3. kişinin elemine edilmesi, problemi çözmez. Terapinin, kişide kendini sevme eksikliğinin nereden geldiğini bularak kişide kendine değer verme ve yeterlik duygusu geliştirmeye yönelmesi lâzımdır. Sadakatsizlik davranışının sağladığı nörotik ihtiyacı görmeye başlayan danışan, bu konudaki öfkesinin eşine ifade etmeye başlayacaktır. Diğer eş ise, kendisine olan sevgisini göstermeye başlayacaktır. Dolayısıyla eşlerin benlik sistemlerinde hasıl olacak değişmeler, ilişkileri düzeltecektir.
Sadakatsizlik probleminde, suçsuz eşin reaksiyonunun altında yatan dinamiğe de bakmak lazımdır. Suçsuz eşle uğraşmak da gereklidir:
1) Eşini kendisinden başkasının cezbetmiş olması onun gururunu incitmektedir. Dolayısıyla o da kendisine yeni bir ilişki kurabilir.
2) Eşinin (ekseriya kocasının) kendi kontrol ve baskısından kayıp çıkmasına tahammül edememektedir,
3) Terkedilme noktasına varılmış olabilir.
4) Eş, kendisi de farkında olmadığı sebeplerden dolayı zaten evlilikten memnun değildir. Kendi bilinç-altındaki şikâyetlerini dışa vurmak için eşinin sadakatsizliğini bir mazeret, bilinçaltı bir intikam kampanyası olarak kullanmaya girişebilir.
Sadakatsizlik probleminde, dış ilişkide seçilen şahsın ne çeşit ihtiyaca cevap verdiği de önemli bir ipucu olabilir. Sadakatsizlik probleminde, tarafların, aileyi yeniden diriltmeyi gerçekten istiyorlar mı sorusu da Önemli bir noktadır.
Terapist, bu faktörlerin keşfedip anlaşılmasında her iki eşe de yardım edebilir.
Aile ve Çift Terapisi Seans Paketi (8'li)
Tek seferde ödeme yapmak isteyen ve 8 seanslık bir terapi programına katılmak isteyen çiftler için uygundur.
İş Tecrübeleri
- Stajyer Psikolog NP İstanbul Beyin Hastanesi
2019-2019
Psikoz ve Bağımlılık Servisi
- Aile ve Çift Terapisti, Klinik Psikolog Örsün Psikolojik Danışmanlık Merkezi
2019-
Örsün Psikolojik Danışmanlık Merkezinde, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Aile ve Çift İlişkileri, Yakın İlişkiler, Kişiler Arası İlişki Dinamikleri, Oyun Terapisi, Depresyon, Anksiyete Bozuklukları, Takıntılı-Zorlantı Bozuklukları, Panik Atak, Sosyal Fobi, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Uyku Bozuklukları, Kayıp ve Yas, Öfke Kontrolü, Özgüven Sorunları, Uyum ve Davranış Sorunları, Kendini ifade etmede güçlük, Uyku Problemleri, Performans kaygısı, Kaygılar ve Korkular, Aldatma, Boşanma, Cinsel Sorunlar, Eş Seçimi, Evlat Edinme, İletişim Sorunları, Evlilik Öncesi Danışmanlık verilmektedir.
- Klinik Psikolog Kadın ve Demokrasi Merkezi
2017-
Konu: Geleceğe Yönelik İş Başı Genç kadınların sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını sağlayarak, kadınların demokratik haklarının bilincinde olmalarını destekleyici, mesleki gelişimlerine yönelik projeler ve aktiviteler gerçekleştirerek; araştırma, inceleme ve yayın çalışmalarını teşvik etmek, yürütmek.
- Psikolog Üsküdar Üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık Birimi
2017-2019
Kurumda okuyan öğrencilere ve okul dışından başvuran bireylere özel psikolojik destek sunuyorum. Sınav Kaygısı, Panik Atak, Sosyal Fobi, Yeme Bozuklukları, İlişki Problemleri, Evlilik Öncesi Danışmanlık, Depresyon, Takıntı-Zorlantı Bozukluğu, Anksiyete Bozuklukları, Öz Güven Problemleri, Boşanma ve Aldatma gibi sorunlar hakkında hizmet verilmiştir. - Aile ve Çift Terapisti Therapist Psikolojik Danışmanlık Merkezi
2015-2016
Aile ve Çiftlerle çalışılmış. İlişki problemleri, cinsel problemler, uyum sorunları, öfke kontrolü ve evlilik öncesi danışmanlık alanında çalışmalar yapılmıştır.
- Stajyer Psikolog Sosyal Duyarlılık Çalışması, Etiler Huzurevi
2015-2015
Etiler Huzurevi kurumunu her hafta bir gün ziyaret ederek, orada yaşayanlar ile dikkat ve hafıza oyunları oynanmıştır. Prof. Nursel Telman tarafından süpervize edilen bir projedir. Bu projede huzurevi sakinleri ile 3 ay devam etmiştir.
Eğitim
- Newport University 15.09.2008 - 11.06.2010
Lisans
- Maltepe Üniversitesi- Psikoloji 16.09.2013 - 16.09.2015
Lisans
- Üsküdar Üniversitesi-Klinik Psikoloji 18.09.2017 - 01.06.2019
Yüksek Lisans
Sertifikalar & Seminerler
- Çift ve Aile Terapisi Atölye Çalışması 06.09.2015
Eğitmen: Prof. Dr. Howard A. Liddle
- Peter Stratton ve Helga Hanks Atölye Çalışması 07.09.2014
Eğitmen: Peter Stratton & Helga Hanks
- Çift ve Aile Terapisi Atölye Çalışması 07.09.2014
Eğitmen: Prof. Dr. Rodolfo De Bernard
- Çift ve Aile Terapisi Atölye Çalışması 06.10.2013
Eğitmen: Prof. Dr. Kyriaki Polychroni
- 8. Avrupa Aile ve Evlilik Terapileri Dernegi Kongresi 06.10.2013
Kriz Zamanlarını Fırsata Çevirme ve Ailenin Rolü
- Aile ve Çift Terapisi 01.09.2010
Prof. Dr. Murat Dokur/500 saat sürmüştür
- Bilişsel ve Davranışsal Terapi 01.09.2010
Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur/ 250 Saat
- Çocuk ve Ergen Süpervizyonu Vaka ve Analiz Sunumu 01.09.2010
Eğitmen: Prof. Mücahit Öztürk
- Ergen ve Çocuk Ruh Sağlığı Eğitimi 11.07.2010
Eğitmen: Prof. Mücahit Öztürk
Uzmanımız için yorumunuzu gönderin
Bloglarım
-
Haset ve Kıskançlık
Haset ve kıskançlık, birbirinden önemli noktalarda ayrışan; fakat günlük hayatta sıkça birbiriyle karıştırılan karmaşık duygulardır.
-
Travma Sonrası Stres Bozukluğu
Bireyin fiziksel bütünlüğünü tehdit eden, dehşete düşüren, çaresiz bırakan, herkes için sıkıntı kaynağı olan, olağan ya da olağan dışı yaşantılara travma denmektedir.
-
Evliliğe giden yolda ilişkiler
Bir hocam “aşk bir görme kusurudur, kim böyle bir görme kusurunun düzelmesini ister ki?” der.
-
BAĞLANMA ŞEKLİMİZ BİR KADER Mİ?
Bebeklik döneminde anne ile kurduğumuz bağlanma şeklimiz gelecek ilişkilerimizi etkiliyor mu?