
UTC+03:00
Klinik Psikolog Kübra Eriş
https://www.turkceterapi.com/consultant/profile/kubra-eris FemaleÜcretler
Uzmanımızla öncelikli bir deneme terapisi alarak kendisi ile tanışın ve terapi sürecinizi beraber planlayınız. (İlk görüşme için geçerlidir.)
Deneme Seansı Alınız- Çalıştığı Kurum : Rubi Tıp Merkezi
-
- Seans için Diller :
- İngilizce
- Online Terapi Başlangıç Tarihi :
Terapist Hakkında
İstanbul Arel üniversitesi Psikoloji bölümünde burslu ve onur öğrencisi olarak lisans eğitimini tamamlayan Uzm.Klinik Psikolog Kübra Eriş, Aynı üniversitenin klinik psikoloji bölümünde Master eğitimini”Otomatik düşüncelerin obsesif kompulsif belirtiler ve depresyon üzerindeki aracı değişken rolü” konulu tezini 2017 yılında başarıyla savunarak tamamlamıştır. Çeşitli tezlerde yardımcı araştırmacı olarak yer almıştır İleri derecede İngilizce yeterliliğine sahip olup,araştırmalarını yabancı kaynaklardan da yürütmektedir.. Uzm.Klinik Psikolog KÜBRA ERİŞ lisans eğitiminin ardından MEB’e bağlı Özel Umutlar Sönmesin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde engelli bireyler ve aileleri ile çalışmış,özel danışmanlık merkezlerinde part time görev almış olup, 2014 Ağustos ayından bu yana Arel koleji Anaokulunda Rehber psikolojik danışman ve psikolog olarak görev almıştır.Çocuklarla çeşitli test ve envanterler ile çalışmış,ebeveynlere bireysel görüşmeler ile geribildirim vermiş ve aile seminerleri düzenlemiştir.Kurumda aylık dergiler için çeşitli konularda bilgilendirici yazılar da düzenlemiştir.2018 yılı itibariyle rehberlik görevini bırakıp, çeşitli merkezlerde görev almış olup,2019 ağustos ayı itibariyle Parlak Hayat danışmanlık merkezi ve Rubi tıp merkezi ve Buha danışmanlık merkezinde ebeveyn ve çocuklarla çalışmalarını sürdürmektedir. Pek çok yerli yabancı konferans ve dinletilere katılmakta olup,aldığı süpervizyonlarla alanındaki yetkinliğini arttırmak üzere çalışmalarını sürdürmektedir.Sunulan Hizmetler
Şema Terapi
2 Seans tamamlanmışşema terapi kuramları baz alınarak ılerleyen seans şeklidir.
rasyonel terapi
1 Seans tamamlanmışotomatık dusunce dedıgımız etkın olmayan dusuncelerı duzenleme ve yasamdakı ınanıs sekıllerını degıstırmeyı amac edınen terapi yontemıdır.
Çözümodaklı Terapi
1 Seans tamamlanmışÇözüm odaklı kısa süreli terapinin temelinde 3 kural vardır (Doğan, 2016);
- Bozulmamışsa, onarmamak: Eğer danışanın bir konuda şikayeti yoksa, terapistin o konu ile ilgili bir müdahalede bulunmasına gerek yoktur. Sorun yoksa terapi de yoktur.
- İşleyen çözüm yollarını arttırmak: Hali hazırda sorunla baş etmek için kullanılan yöntemler işe yarıyorsa, danışan terapide bu yöntemleri kullanmaya devam etmesi ve sıklığını arttırması konusunda desteklenir.
- İşlemeyen çözüm yollarını terk etmek, yeni çözümler üretmek: Sorunu çözmek amacıyla başvurduğu çözüm yolları işe yaramıyorsa, danışan onları tekrar tekrar denemekten vazgeçmeye ve yeni çözümler bulmaya yönlendirilir.
bılıssel davranıscı terapi
12 Seans tamamlanmışBilişsel Davranışçı Terapinin altında yatan kuram nedir?
Bilişsel Davranışçı terapi kognitif modele dayanır, bunu basitçe ifade etmek istersek, olayları algılama biçimimizin bizim duygusal tepkilerimizi etkilediği gerçeği kognitif terapinin ana çıkış noktasıdır. Yani “olayları olduğu gibi değil, olduğumuz gibi görürüz”. Örneğin bu yazıyı okurken okuduklarımızı bir değerlendirmeye ve yoruma tabi tutarız. Bu satırları okuyan bir kişinin “çok güzel, tam benim aradığım tedavi türü” diye düşündüğünü varsayalım, bu kişi kendisini mutlu, hevesli hissedecektir. Bir diğer kişinin ise buraya kadar yazılanları okurken aklından “iyi gibi görünüyor, ama ben yapamam, bende işe yaramaz” şeklinde düşünceler geçmişse bu kişi de kendisini karamsar ve isteksiz hissedecektir. Bu satırları okuyan her insan kendine göre bir değerlendirme ve yorumlama yapar, sonuçta ortaya çıkan duygu ve davranış bundan etkilenir. Yani kişinin duygusal tepkisi doğrudan durumdan (örneğin burada yazıyı okuma) değil, durumla ilgili düşüncelerinden etkilenir. İnsanlar gerilim, baskı altında oldukları zaman net ve açık düşünemezler ve düşünceleri bir biçimde çarpıklaşmaya başlar. Bilişsel Davranışçı Terapi kişilerin sıkıntı verici düşüncelerini saptamalarını ve bu düşüncelerin ne kadar gerçekçi olduğunu incelemelerine yardımcı olur. Ardından uygunsuz düşünceleri değiştirmeyi öğrenip içinde bulunulan gerçekliğe uygun düşünülmeye başlandığında kişi kendisini daha iyi hisseder. Sorun çözme ve davranış değişikliği en çok ele alınan konulardır.
ebeveyn danısmanlıgı
çocuk gelişimi ve süreçlerine dair ebeveyn bılgılendırmesı ve danısmanlık hızmetı surecını kapsar.Ebeveyn danışmanlığı aileye ve bireye özel işlevsel yöntemleri bulmak, kendinizi ve zorlandığınız noktaları daha iyi anlamak, az sorunlu bol keyifli bir yaşam sürebilmek için size destek vermek demek benim için. Çocukların dünyasına girebilmek, neye ihtiyaçları olduğunu anlayabilmek ve işe yarayan çözümlerle gelişmelerine yardım etmek. Gelin sizin ebeveynlik yolculuğunuzu birlikte keşfedelim..
psikanalıtık yaklasım
Psikanalizde belirti Yrd. Doç. Dr. Ceylin Özcan Ketlenme, belirti ve kaygının güncel okuması 15/04/17 Beden imgesinin oluşumu ve patolojileri - I Yrd. Doç. Dr. Ceylin Özcan Beden imgesinin oluşumu Dr. Pınar Arslantürk Beden imgesi patolojileri ve psikozlar 20/05/17 Beden imgesinin oluşumu ve patolojileri - II Dr. Pınar Arslantürk Kadınsı ve estetik Yrd. Doç. Dr. Ceylin Özcan Histeri ve psikosomatik 17/06/17 Belirti, kültür ve postmodernizm Yrd. Doç. Dr. Ceylin Özcan Günümüz söyleminde şiddet ve sapkınlık Dr. Pınar Arslantürk Çift ilişkilerinde şiddet, aldatma ve partner seçimi
İş Tecrübeleri
- klınıkpsıkolog kimpsikolojı
2020-
bıreysel danısmanlık
- klınıkpsıkolog buha danısmanlık
2019-2020
bıreysel danısmanlık ve aıle danısmanlıgı semıner ve dergı yazı calısmaları
- klınıkpsıkolog Parlak Hayat Danışmanlık Merkezi
2019-2020
bıreysel danısmanlık
- klınıkpsıkolog bien terapi
2018-2019
bıreysel seanslar ve aıle danısmanlıgı
- psıkolog arel koleji
2014-2018
ebeveyn ve cocuklarla psikopedogojık calısmalar
- psıkolog meb rehabılıtasyon merkezı
2013-2014
engellı bıreyler ve aılelerıne bıreysel danısmanlık
Eğitim
- istanbul arel unıversitesı 28.03.2020 - 17.05.2017
Yüksek Lisans
Sertifikalar & Seminerler
- şema terapi 19.01.2020
şematerapi uygulayıcı sertıfıkası
- rasyonel terapi 17.03.2017
uygulayıcı sertıfıkası
- bılıssel davranıscı terapi 03.02.2016
kılcı Duygusal Yaklaşım ve BDT Temelli: Obsesif Kompulsif Bozukluk Depresyon Özgüven gelişimi – Bireysel danışmanlık Kişilik bozuklukları
- çözümodaklı terapi 04.02.2013
selenayas padem